EUROKINISSI / ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛ

Μητσοτάκης: Το κρίσιμο ερώτημα των εκλογών και η ηχηρή απάντηση στην Τουρκία

24/01/2023 • 14:40

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαφές μήνυμα για τη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα Βοιωτίας.   

«Το ερώτημα, λοιπόν, είναι απλό: ποια παράταξη και ποιος πρωθυπουργός πρέπει να κρατά το τιμόνι της χώρας στους κρίσιμους καιρούς που έχουμε μπροστά μας; Αυτό είναι το ερώτημα το οποίο πρέπει να απαντήσουν οι Έλληνες πολίτες», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

Όπως είπε, «πρέπει να καταλάβουμε ποιο είναι το ζητούμενο στις εκλογές και ποια είναι τα μεγάλα στοιχήματα, τα οποία δεν έχουν να κάνουν μόνο με την οικονομική ευημερία του τόπου, αν θα συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία που έχουμε χαράξει, με χαμηλότερους φόρους, χαμηλότερες εισφορές, περισσότερες δουλειές, έχουν να κάνουν και με κρίσιμα ζητήματα εθνικής ασφάλειας». 

«Οι εκλογές είναι γιορτή και είμαι σίγουρος ότι το βράδυ των εκλογών σε αυτή τη μεγάλη γιορτή εμείς θα πανηγυρίζουμε. Ένας νικητής θα υπάρχει και αυτός θα είναι η Νέα Δημοκρατία», συνέχισε ο ίδιος. 

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα: Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός έστειλε ισχυρό μήνυμα προς την Άγκυρα, απαντώντας στην κλιμακούμενη επιθετική ρητορική.

«Με τα νέα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και την αναβάθμιση των F-16 αλλά και τη μοίρα F-35 αργότερα, οι Ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται όσο ποτέ. Στο πεδίο των ανοιχτών απειλών απαντάμε με αποφασιστική ετοιμότητα στην όποια μεγαλόστομη επιθετικότητα» επισήμανε και συνέχισε: «Όσοι διαλαλούν ότι ίσως έρθουν μια νύχτα ξαφνικά να ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα. Και να μάθουν ότι όσο υψώνουν τους τόνους τους, τόσο θα μειώνουν ουσιαστικά την αξιοπιστία τους. Και ότι κάθε “γιουρούσι” τους μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση μπροστά στο τρίγωνο του Διεθνούς Δικαίου, των ακμαίων Ενόπλων Δυνάμεων και των ισχυρών συμμαχιών μας».

«Θα το ξαναπώ», τόνισε, «ότι η πατρίδα μας δεν ανοίγει διάλογο με το παράλογο».

Έκανε αναφορά στους «δίδυμους πυλώνες που στηρίζουν τη σημερινή Ελλάδα» αναφέροντας: «Από τη μια τον πατριωτισμό της ευθύνης που θέλει την Ελλάδα πάντα ισχυρή δύναμη αποτροπής αλλά και προώθησης της ειρήνης. Και δίπλα του, την αναπτυξιακή τροχιά, που επιστρέφει ως δίκαιο μέρισμα στον πολίτη».

από liberal gr