Δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή το δημοσίευμα του "Βήματος της Κυριακής" για αλλοίωση των διαλόγων του σταθμάρχη της Λάρισας με τους μηχανοδηγούς το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όταν και συνέβη η πολύνεκρη σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024. Την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Γιώργος Φλωρίδης πήρε νωρίτερα τον λόγο στη Βουλή προκειμένου για την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή τη δολοφονία στα Τέμπη. Ο Υπουργός δικαιοσύνης τόνισε αρχικά πως «Οι προβλέψεις που υπήρχαν δεν επέτρεπαν να ακουστούν οι πέραν του επιχειρησιακού πεδίου συνομιλίες».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω νέα. Τη διάταξη αυτή δεν την ψηφίσατε. Την διάταξη που έφερε η κυβέρνηση για να δώσει τη δυνατότητα στους ανακριτές για να ακούσουν τι έλεγε κάθε εμπλεκόμενος δεν την ψηφίσατε. Και οι άλλοι υποκριτές οι κύριοι και οι κυρίες της Νίκης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, ο κ. Φλωρίδης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση της συγκάλυψης προχώρησε σε μια άλλη κίνηση για να διευκολύνει τη δικαιοσύνη».

Ο Γιώργος Φλωρίδης συνέχισε με ειρωνείες, λέγοντας: «Μπαζώθηκε λέει ο χώρος, για φαντάσου. Ω τι χώματα είναι αυτά;» και ανέφερε ότι ήταν “κάτι χώματα για να ανοίξει δρόμος να περάσουν μηχανήματα. Ήταν χώματα που έριξαν για να προστατευθεί ο αγωγός φυσικού αερίου που βρίσκεται κάτω από τον κεντρικό δρόμο.

Ειδικότερα, έφερε διάταξη στον Ποινικό Κώδικα σύμφωνα με την οποία καταργήθηκε η ανάγκη να οδηγεί ο εισαγγελέας την υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο αντί του ακροατηρίου. «Έτσι πλέον κερδίζουμε χρόνο», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση κατηγορήθηκε έντονα από την αντιπολίτευση.

Ο κ. Φλώριδης έκανε επίσης λόγο για εκστρατεία ψεύδους και παραπλάνησης σε ότι αφορά την τραγωδία των Τεμπών και υποστήριξε ότι στόχος ορισμένων είναι να ελαχιστοποιηθεί έως καταργηθεί η εμπιστοσύνη του λαού απέναντι στους θεσμούς. Όλη αυτή η αμφισβήτηση που έφτασε να αμφισβητεί τη δικαιοσύνη είναι αυτό που στρώνει το δρόμο, που ο Μ. Θεοδωράκης είπε για τον αριστερόστροφο φασισμό. Όταν επέλθει η αμφισβήτηση των βασικών θεσμών τότε ο φασισμός υπό οποιαδήποτε μορφή έχει πετύχει το σκοπό του».

Και κλείνοντας, μάλισα, υπογράμμισε: «Για να μιλήσω στη γλώσσα του λαού όσοι επικαλούνται τα μπαζώματα αυτοί είναι για τα μπάζα».