Έληξε το τελεσίγραφο των Ισραηλινών στους αμάχους της Γάζας για να κατευθυνθούν προς το νότιο τμήμα του θύλακα. Το Ισραήλκαι η Αίγυπτος έδωσαν το «πράσινο φως» για να επιτραπεί στους Αμερικανούς υπηκόους να φύγουν από τη διάβαση της Ράφα. Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι 9 όμηροι σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, ενώ η Χεζμπολάχεκτόξευσε ρουκέτες και όλμους στο βόρειο Ισραήλ. 

Η Χεζμπολάχ ανέφερε σε δήλωση ότι «στις 3:15 το απόγευμα του Σαββάτου, ομάδες που ανήκουν στην ισλαμική αντίσταση επιτέθηκαν σε θέσεις των Σιωνιστών στα κατεχόμενα από τον Λίβανο αγροκτήματα Shaba’a με κατευθυνόμενες ρουκέτες και βλήματα όλμων, χτυπώντας με ακρίβεια τους στόχους τους». Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, υπήρξε ανταλλαγή πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των τρομοκρατών της Χεζμπολάχ στο όρος Ντοβ στο βόρειο Ισραήλ.

Στο μεταξύ, Αιγύπτιοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι Αίγυπτος, Ισραήλ και ΗΠΑ συμφώνησαν να επιτραπεί η έξοδος των ξένων πολιτών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Γάζα μέσω του συνοριακού περάσματος στη Ράφα. Σύμφωνα με αξιωματούχο, τόσο το Ισραήλ όσο και οι Παλαιστίνιοι συμφώνησαν να διευκολύνουν την έξοδό τους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται συνομιλίες για το τι θα ισχύσει με την ανθρωπιστική βοήθεια. 

«Εάν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, πηγαίνετε νότια σύμφωνα με τις οδηγίες. Να είστε βέβαιοι ότι οι ηγέτες της Χαμάς έχουν φροντίσει τον εαυτό τους και καλύπτονται από χτυπήματα στην περιοχή» αναφέρει η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού στα αραβικά για την προθεσμία που έληξε στις 16:00, προτρέποντας τους αμάχους να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένους διαδρόμους εκκένωσης για να απομακρυνθούν από την πόλη της Γάζας «με ασφάλεια».