Στη φυλακή οδηγείται ο 33χρονος, ο οποίος  βασάνιζε και σκότωνε γάτες στην περιοχή του Κολωνού, έπειτα από τη συνάντηση του με τον εισαγγελέα σήμερα το μεσημέρι.

Ο φερόμενος ως δράστης ομολόγησε τις πράξεις του και προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο είχε συλληφθεί ξανά για βασανισμό και θανάτωση ζώων αλλά τότε αφέθηκε ελεύθερος.

Η μετατροπή της φόνευσης και του βασανισμού ζώων από πλημμέλημα σε κακούργημα μπορεί να ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, ωστόσο, φαίνεται πως σπάνια εφαρμόζεται. Η προφυλάκισή του είναι η δεύτερη που γίνεται στη χώρα μας και ουσιαστικά αποτελούσε μονόδρομο μιας και ήταν υπότροπος σε διάπραξη κακουργημάτων ενώ, επίσης, υπάρχει κατάθεση αστυνομικού που βεβειώνει ότι αν αφεθει ελεύθερος είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και τον φόνο άλλων ζώων.

Η Σταματίνα Σταματάκου, ακτιβίστρια, δημοσιογράφος που ασχολείται ενεργά με τη διάσωση και την φροντίδα των ζώων, έγραψε στο Instagram μετά την απόφαση για την προφυλάκιση του 33χρονου πώς πρόκειται για μια δικαίωση μόνο και μόνο γιατί εφαρμόζεται ο νόμος.

Πώς η αστυνομία έφθασε στα ίχνη του
Ο 33χρονος εντοπίστηκε από μία 43χρονη γυναίκα, στις 15.30 της της Τετάρτης, ενώ χτυπούσε γάτα με μία πέτρα. Όταν η γυναίκα τον ρώτησε τι κάνει εκεί, αυτός κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος της, με την ίδια πέτρα στα χέρια με την οποία είχε κακοποιήσει τη γάτα.Η 43χρονη έσπευσε στο Αστυνομικό Τμήμα του Κολωνού, όπου υπέβαλε μήνυση σε βάρος του 33χρονου.

Η σύλληψή του έγινε την Τετάρτη, στις 20.40, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στη συμβολή των οδών Καστοριάς και Αγίου Ορους στην Αθήνα, λίγες ώρες μετά τον βασανισμό γάτας, στη συμβολή οδών Παραμυθιάς και Σαλαμίνος στον Κολωνό.

.Ο 33χρονος είπε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κολωνού, πως «πετούσα τα τετράποδα μετά τις κακοποιήσεις σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Πελαγωνίας, όπου έμενα αρκετά βράδια».

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ οδήγηθηκαν στο σημείο που κατέληγαν τα βασανισμένα τετράποδα όπου και εντόπισαν τα κουφάρια τους και αμέσως ενημέρωσαν την εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, που είναι υπεύθυνη για παραβάσεις του νόμου περί ζώων, η οποία τους παρέπεμψε στην ενημέρωση της Αστικής Πανίδας για την περισυλλογή και την εξέταση των νεκρών ζώων.