Tο ταξίδι αποφασίστηκε λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μπελέρη
Τυχαία δεν μπορεί να θεωρείται, ούτε σύμπτωση μπορεί να είναι η επιλογή της ημερομηνίας για την επίσκεψη του Έντι Ράμα στην χώρα μας. Στις 12 Μαϊου 2023 συνελήφθη ο υποψήφιος τότε δήμαρχος Χειμάερας, Φρέντι Μπελέρης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το ταξίδι του Αλβανού πρωθυπουργού αποφασίστηκε λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του φυλακισμένου πλέον δημἀρχου στις ευρωεκλογές με την Νέα Δημοκρατία.

«Καλημέρα, μια υπενθύμιση για όσους από εσάς βρίσκεστε στην Ελλάδα, ότι στις 12 Μαΐου ξεκινάμε από την Αθήνα την εκδρομή της άνοιξης στην διασπορά, όπου θα ήταν μεγάλη χαρά να συναντηθούμε, εύχομαι σε όλους ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!» ἐγραψε ο Ράμα προλογίζοντας το βίντεο στο Facebook.

Σύμφωνα με το himara.gr, δεν θα υπάρξει συνάντηση του Αλβανού πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρώτη επίσκεψή του στην Ελλάδα μετά την φυλάκιση Μπελέρη.

Επιπλέον, ο Ράμα είχε λάβει άδεια για εκδήλωση ομιλία με 6.000 άτομα στο κλειστό γήπεδο Γαλατσίου, ωστόσο, ανακλήθηκε με την αιτιολογία πως το γήπεδο ήταν δεσμευμένο για την συγκεκριμένη ημερομηνία. Προς ώρας, δεν έχει γίνει γνωστό πού θα λάβει χώρα η εκδήλωση.

Αρκετοί υποστηρίζουν πως η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι τυχαία καθώς στις 12 Μαϊου του 2023 συνελήφθη ο τότε υποψήφιος δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντης Μπελέρης. Επίσης φημολογείται πως η επίσκεψη αποφασίστηκε λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ανακοίνωση Μπελέρη ως υποψηφίου ευρωβουλευτή με την Νέα Δημοκρατία.