Αναρωτιέται γιατί τόσα χρόνια δεν το ξανακάνουν, αφού υπάρχει πιο ανεπτυγμένη τεχνολογία!

Ο πρώην επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, εξέφρασε την αμφιβολία του ότι η αποστολή Apollo 11 των ΗΠΑ προσγειώθηκε πραγματικά στη Σελήνη το 1969, λέγοντας ότι δεν έχει δει ακόμη οριστικές αποδείξεις.

Σε μια ανάρτηση στο κανάλι του στο Telegram την Κυριακή, ο Rogozin είπε ότι ξεκίνησε την αναζήτησή του για την αλήθεια «πριν από περίπου δέκα χρόνια» όταν ακόμη εργαζόταν στη ρωσική κυβέρνηση και ότι έγινε δύσπιστος σχετικά με το αν οι Αμερικανοί είχαν πράγματι πατήσει το πόδι τους στη Σελήνη, όταν συνέκρινε πόσο εξουθενωμένοι φαίνονταν οι Σοβιετικοί κοσμοναύτες όταν επέστρεφαν από τις πτήσεις τους και πόσο φαινομενικά ανεπηρέαστο ήταν το πλήρωμα του Apollo 11.

Ο Ρογκόζιν είπε ότι έστειλε αιτήματα για παροχή αποδεικτικά στοιχεία στη Roscosmos εκείνη την εποχή.

Το μόνο που έλαβε ως απάντηση ήταν ένα βιβλίο που περιείχε την αφήγηση ενός κοσμοναύτη για το πώς μίλησε με τους Αμερικανούς αστροναύτες και πώς του είπαν ότι είχαν βρεθεί στη Σελήνη.

Ο πρώην αξιωματούχος έγραψε ότι συνέχισε τις προσπάθειές του όταν διορίστηκε επικεφαλής της Roscosmos το 2018.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Rogozin, δεν του παρουσιάστηκαν στοιχεία. Αντίθετα, αρκετοί ανώνυμοι ακαδημαϊκοί τον επέκριναν με οργή ότι υπονόμευσε την «ιερή συνεργασία με τη NASA».

Ο πρώην επικεφαλής της Roscosmos είπε επίσης ότι «έλαβε ένα θυμωμένο τηλεφώνημα από υψηλόβαθμο στέλεχος», ο οποίος υποτίθεται ότι τον κατηγόρησε ότι περιπλέκει τις διεθνείς σχέσεις.

Ο Rogozin κατέληξε λέγοντας ότι ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι οι ΗΠΑ ήταν σε θέση να επιτύχουν το κατόρθωμα, αλλά τώρα δεν μπορούν, παρά την απίστευτη πρόοδο στην τεχνολογία από τα τέλη της δεκαετίας του 1960.