Ψάχνουν την καραμπίνα με την οποία ο δράστης σκότωσε τον 31χρονο

Με τραγικό τρόπο έπεσε η αυλαία στις έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου, μετά από 18 ημέρες αναζήτησης στο Μεσολόγγι, με τον 50χρονο κρεοπώλη να προφυλακίζεται για τη δολοφονία του.

Οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το πτώμα σε βαλτώδη περιοχή στον Κάμπο Ευηνοχωρίου με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου K9. Το άψυχο σώμα του νεαρού βρέθηκε να είναι το μισό μέσα στον βάλτο, ενώ πηγές αναφέρουν ότι πάνω του είχαν τοποθετήσει πέτρες και βαριά αντικείμενα, με στόχο να βυθιστεί στο νερό.

Σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα, η σορός έφερε τραύματα από κυνηγετικό όπλο στην πλάτη και στα πόδια, ενώ βρισκόταν σε κακή κατάσταση, με δαγκωματιές από άγρια ζώα. Μάλιστα, η σορός είναι μη αναγνωρίσιμη, ωστόσο από τα πρώτα λεπτά οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι ανήκει στον 31χρονο γιατί αναγνώρισαν τα ρούχα που φορούσε τη μέρα που εξαφανίστηκε.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το πόσους πυροβολισμούς δέχτηκε ο άτυχος νέος. Η νεκροψία-νεκροτομή θα ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο 31χρονος, ενώ θα ληφθούν και δείγματα DNA από τα νύχια του προκειμένου να διαπιστωθεί αν πάλεψε με τον 50χρονο κρεοπώλη.

Πλέον οι αστυνομικοί επικεντρώνονται στην έρευνα για τον εντοπισμό του όπλου της δολοφονίας, το οποίο δεν αποκλείεται ο δράστης να έχει ήδη ξεφορτωθεί.

Προφυλακίστηκε ο χασάπης
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά τη μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή ο 50χρονος κρεοπώλης που κατηγορείται για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος δεν έβγαλε «άχνα» για το έγκλημα και αρνείται ότι εκείνος σκότωσε τον 31χρονο, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν μετά από τη συνάντησή τους, πριν από 18 ημέρες.

Μετά το πέρας της απολογίας του και ενώ είχε προηγηθεί ο εντοπισμός της σορού του 31χρονου από ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, ο 50χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 50χρονου κρεοπώλη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο.

Ο 31χρονος βρέθηκε σε θέση πρηνηδόν, σε βαλτώδη περιοχή με καλαμιές, ανατολικά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου. Το συγκεκριμένο σημείο είναι κοντά στην περιοχή των πρώην ΤΕΙ, όπου τις προηγούμενες ημέρες είχαν εντοπιστεί σήματα κινητών τηλεφώνων.

Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος εντόπισε το πτώμα

Η σορός βρέθηκε κατά την διάρκεια ερευνών από πραγματογνώμονα που είχε οριστεί, με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, ο οποίος είχε μυρίσει ρούχα του 31χρονου. Σύμφωνα με πηγές, ο δράστης φέρεται να τοποθέτησε πέτρες και άλλα αντικείμενα πάνω στον νεκρό, προκειμένου να βυθιστεί κάτω από το νερό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, αναμένονται οι διαδικασίες ταυτοποίησης, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μετά την μεταφορά της σορού στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών, όπου θα πραγματοποιηθεί και νεκροψία-νεκροτομή για τον προσδιορισμό των αιτιών του θανάτου.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τον χώρο όπου βρέθηκε η σορός, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνες, για τον εντοπισμό ευρημάτων.

Τα ουρλιαχτά της μάνας μόλις έμαθε ότι ο Μπάμπης βρέθηκε δολοφονημένος
Την ώρα που βρισκόταν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου όπου απολογείται ο 50χρονος χασάπης, ως ύποπτος για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου πληροφορήθηκε η χαροκαμένη μητέρα του ότι εντοπίστηκε η σορός του.

«Το παιδί μου» ούρλιαξε η μητέρα μη μπορώντας να πιστέψει ότι ο γιος της βρέθηκε νεκρός

Η μητέρα του 31χρονου ξέσπασε σε κλάματα έξω από το δικαστήριο όπου πλήθος συγγενών έχει συγκεντρωθεί φωνάζοντας κατά του 50χρονου, τον οποίο καλούν να ομολογήσει ότι εκείνος σκότωσε το παιδί τους.