Ορισμένοι ίσως και ρομαντικοί συνάδελφοι μαλλον δεν έχουν αντιληφθεί η και..παραδεχθεί ίσως ακομη τι ακριβώς ζούμε και στην Ήπειρο όταν πωλούνται λιμάνια -της Ηγουμενιτσας εν προκειμενω-και αεροδρόμια όπως το «Πυρρος» κι έχουν μείνει πίσω στην …ΥΠΕ. που ναι μεν..κάτι είναι αλλά εδώ μιλάμε για την …τέλεια καταιγίδα..Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ απ το epiruspost

Στα χαρτιά μένει για μία ακόμη φορά η εξαγγελία για «σπάσιμο» της 6ης ΥΠΕ και την ίδρυση Υγειονομικής Περιφέρειας που θα κάλυπτε την Ήπειρο, περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και των Ιονίων Νήσων και θα είχε έδρα τα Ιωάννινα!

Το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση χωρίς όμως να περιλαμβάνει και την συγκεκριμένη ρύθμιση όπως είχε εξαγγείλει ο προηγούμενος Υπουργός Υγείας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στις αρχές Δεκεμβρίου είχε επισκεφθεί τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης εκείνης είχε ανακοινώσει την ίδρυση νέας ΥΠΕ συμπληρώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή θα περιλαμβάνονταν στο νομοσχέδιο που προγραμματιζόταν για τον Ιανουάριο.

Ακολούθησε η αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Υγείας και φαίνεται πως ότι προγραμματίζει ο ένας Υπουργός το ακυρώνει ο επόμενος.

Το Υπουργείο λοιπόν εδώ και μερικές ώρες έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο χωρίς να περιλαμβάνεται σε κανένα άρθρο του το σπάσιμο της ΥΠΕ.

Οι γνωρίζοντες σημειώνουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο ακόμη και με τροπολογία που μπορεί να κατατεθεί κατά την ψήφισή του στη Βουλή καθώς θα απαιτήσει χρόνο για την αναδιοργάνωση του συστήματος την στιγμή που είναι σε εξέλιξη αρκετά έργα.

Έτσι προς το παρόν ένα θέμα που συζητείται πολλά χρόνια και για το οποίο υπήρχαν κυβερνητικές δεσμεύσεις μένει παγωμένο.