Το «τελευταίο αντίο» θα πουν σήμερα, Τετάρτη 24/1, συγγενείς και φίλοι στον άτυχο Μπάμπη, ο οποίος ενώ αγνοούνταν από την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, εντοπίστηκε μετά από 18 ημέρες δολοφονημένος σε βαλτώδη περιοχή. Οι αστυνομικές Αρχές συνεχίζουν να εξετάζουν τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τις εξονυχιστικές έρευνες προκειμένου να βρεθεί τι έγινε τη μοιραία ημέρα αλλά εάν ήταν ένας ή παραπάνω άτομα αυτά που δολοφόνησαν τον 31χρονο νέο.

Τα χρήματα και η αρχαιοκαπηλία
Οι έρευνες συνεχίζονται και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, από αυτό της αρχαιοκαπηλία, μέχρι και το κυνήγι θησαυρού αλλά και της τοκογλυφίας. «Είναι γεγονός ότι ο εντοπισμός της σορού είναι ένα πρόσθετο όπλο στη φαρέτρα των ερευνών γιατί μπορεί να δώσει στοιχεία», ανέφερε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης. «Υπάρχει, βέβαια, δρόμος ακόμη, γιατί θα ήταν πολύ σημαντικό να εντοπιστεί το όπλο και το κινητό. Όσον αφορά την καραμπίνα, σήμερα θα μεταβεί κλιμάκιο του στρατού εκεί για να προσπαθήσει να εντοπίσει το όπλο, γιατί και αυτό θα μιλήσει», πρόσθεσε. «Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ απίθανο και δε θα εκπλαγώ αν έχουμε και άλλα εντάλματα και συλλήψεις, το θεωρώ δύσκολο να μην υπήρξε συνεργός. Βλέπουμε ότι ωριμάζει σιγά σιγά η κοινωνία και είδαμε χθες ότι ο 50χρονος ομολόγησε ότι δεν άφησε τον Μπάμπη κατευθείαν στα ΤΕΙ, αλλά κάνανε τη βόλτα μαζί και μετά τον άφησε. Όλο ψέματα, όλο αντιφάσεις, ο άνθρωπος έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια», συμπλήρωσε με νόημα.

«Πιστεύω ότι τον παγιδεύσανε ή τον παγίδευσε 100%. Ο Μπάμπης ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, δούλευε από μικρός, φημιζόταν γιατί ήταν τίμιος και δουλευταράς, δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα. Ένας άνθρωπος γύρισε και μου είπε ‘δεν υπήρχε καλύτερο παιδί από τον Μπάμπη’. Ήταν ο άνθρωπος που έτεινε χείρα βοηθείας στον καθένα». Περιγράφοντας την σκηνή του εγκλήματος σημείωσε: «Αρχικώς τον παγίδευσαν ή τον παγίδευσε και τον πήγε στο σημείο εκείνο. Οι άνθρωποι αυτοί ή ο άνθρωπος που του αφαίρεσε τη ζωή, αν πάρουμε τον 50χρονο, δεν υπήρχαν κάτι χαρτιά ή επιταγές για το θέμα των χρημάτων για να φοβάται μην τον πάει στα δικαστήρια. Επομένως, ενδεχομένως κάτι άλλο ήξερε ο Μπάμπης και ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση» είπε ο κ. Τσούκαλης. Αναφερόμενος στην υπόθεση, ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, τόνισε ότι η σορός του 31χρονου δεν ήταν μέσα στο νερό σκεπασμένη με βαρίδιο, αλλά βρέθηκε σε ξερό σημείο στις καλαμιές. «Αν η δολοφονία έγινε με το ίδιο όπλο του Μπάμπη, από την στιγμή που έχει βγει ότι είναι καραμπίνα, θα πρέπει να βρεθεί το φυσίγγι, εκτός αν αυτός που σκότωσε τον Μπάμπη το βρήκε και το πήρε, που το θεωρώ δύσκολο. Ο Μπάμπης βρέθηκε στα καλάμια, σε ξερό μέρος, χωρίς πέτρες, χωρίς βάρος, χωρίς τίποτα. Η σορός του δεν ήταν μέσα στο νερό. Είχε πυροβοληθεί πλάγια αριστερά, να δούμε αν ήταν από πάνω προς κάτω ή αν ήταν ευθεία βολή», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ο κατηγορούμενος κρεοπώλης για τη δολοφονία του Μπάμπη στο Μεσολόγγι, παραμένει υπό κράτηση σε ειδικά διαμορφωμένο κελί στον Κορυδαλλό, απομονωμένος από τους υπόλοιπους κρατούμενους.

Υπόκειται σε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποφευχθεί η επαφή του με οποιονδήποτε συγκρατούμενο. Οι αρχές διεξάγουν εκτεταμένη έρευνα, εξετάζοντας διάφορα ενδεχόμενα, όπως αρχαιοκαπηλία, κυνήγι θησαυρού, αλλά και τοκογλυφία, προκειμένου να διαλευκάνουν τα κίνητρα και τις συνθήκες του εγκλήματος. Σήμερα, ωστόσο, αναμένεται να επιστρέψει στο Μεσολόγγι για να παραστεί ενώπιον του ανακριτή και να παράσχει συμπληρωματική κατάθεση.