Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει στο Μεξικό μια απόκοσμη φωτογραφία από τη ζούγκλα την οποία δημοσίευσε ο πρόεδρος της χώρας, υποστηρίζοντας ότι «φαίνεται να απεικονίζει» ένα… πλάσμα της μυθολογικής παράδοσης των Μάγια.

Ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, πόσταρε την φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Twitter και έγραψε ότι η εικονιζόμενη θολή φιγούρα «φαίνεται να είναι ένα aluxe», ένα σκανδαλιάρικο πνεύμα της λαϊκής παράδοσης.

Σύμφωνα με τον Ομπραδόρ, η παράξενη φωτογραφία τραβήχτηκε από έναν Μεξικανό μηχανικό που εργαζόταν σε ένα προτζεκτ στη ζούγκλα της χερσονήσου Γιουκατάν, για την κατασκευή μιας τουριστικής σιδηροδρομικής γραμμής.

«Μοιράζομαι μαζί σας δύο φωτογραφίες από την επιτήρηση των έργων της Tren Maya. Η μία τραβήχτηκε πριν από τρεις μέρες από έναν μηχανικό και φαίνεται να δείχνει ένα aluxe. Την άλλη την τράβηξε ο Diego Prieto και δείχνει ένα υπέροχο γλυπτό της προϊσπανικής περιόδου στο Εκ Μπαλάμ», έγραψε ο Μεξικανός πρόεδρος, σχολιάζοντας τον μυστικισμό που αποπνέουν αυτές οι εικόνες.

Η δεύτερη φωτογραφία της ανάρτησης του Ομπραδόρ δείχνει ένα αρχαίο ανάγλυφο ενός υπερφυσικού πλάσματος.

Ο Λόπεζ Ομπραδόρ ο οποίος σύμφωνα με τα μεξικανικά ΜΜΕ δεν φαίνεται να αστειεύεται σχετικά με την αυθεντικότητα της φωτογραφίας έχει εκφράσει εδώ και καιρό σεβασμό για τους αυτόχθονες πολιτισμούς ενώ με εντολή του θα διασχίζει σύντομα τουριστικό τρένο τη χερσόνησο Γιουκατάν όπου ζουν οι απόγονοι των Μάγια.

(newsbomb