Στις 16:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη από τις ΗΠΑ και εν μέσω του εκρηκτικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί μετά την παραπομπή για διαγραφή των Στέφανου ΤζουμάκαΝίκου ΦίληΠάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα, της ανεξαρτητοποίησης του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου και της παρέμβασης της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου, που έκανε λόγο για «διαλυτική κατάσταση» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι στο Εκτελεστικό Γραφείο, εκτός από τον Στ. Κασσελάκη μετέχουν η Ρένα Δούρου, η Έφη Αχτσιόγλου, η Δώρα Αυγέρη, η Θεοδώρα Τζάκρη και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος.

Από την συνεδρίαση του οργάνου αναμένεται να διευκρινιστεί αν θα συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ή αν τα ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων και των προτάσεων διαγραφής για τους Ν. Φίλη, Π. Σκουρλέτη, Δ. Βίτσα και Στ. Τζουμάκα θα συζητηθούν στην Κεντρική Επιτροπή που έχει οριστεί να συνεδριάσει στις 11 Νοεμβρίου.

Από την Κουμουνδούρου επισημαίνεται πως ο Στ. Κασσελάκης επέστρεψε με διάθεση να πέσουν οι τόνοι αλλά χωρίς καμία πιθανότητα να μπει σε διάλογο με τα στελέχη που έχει ζητήσει τη διαγραφή τους.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει το βλέμμα του στραμμένο σε δύο σημεία. Το ένα είναι το συνέδριο του Economist όπου θα μιλήσει σήμερα, στις 21:00, και θα δώσει το στίγμα του για την οικονομική πολιτική του κόμματος αλλά και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα διαμηνύσει ότι ο εχθρός του κόμματος δεν είναι εσωτερικός αλλά ο κ. Μητσοτάκης.

Νέο «επεισόδιο» Τσακαλώτου – Πολάκη

Νέο επεισόδιο στην κόντρα του Παύλου Πολάκη με τα στελέχη της «Ομπρέλας» ανέβασε κι άλλο την ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν την έκτακτη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου.

Σε συνέντευξή του στο Kontra, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτήρισε τον Π. Πολάκη ως τον «πιο επιθετικό» απέναντι στην μειοψηφία, ενώ για την κίνηση του Στ. Κασσελάκη να ορίσει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας ως υπερσυντονιστή των τομεαρχών σχολίασε πως «όταν βάζεις τον κ. Πολάκη ως συντονιστή των ΕΠΕΚΕ δεν δίνεις σήμα ενότητας».

Η δήλωση Τσακαλώτου δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη από τον Π. Πολάκη, ο οποίος με ανάρτησή του στο αγαπημένο του Facebook έκανε λόγο για πρόκληση, που θα απαντηθεί στα Όργανα του κόμματος.

«Ευκλείδη με προκάλεσες πολύ, αλλά δεν θα σου απαντήσω. Μην ανησυχείς και μην μπερδεύεσαι, δεν υπάρχουν αδιέξοδα, θα τα πούμε στα Όργανα!», έγραψε ο Π. Πολάκης σε ανάρτησή του στο Facebook.από liberal.gr