Κανείς στη ΝΔ δε γνωρίζει με βεβαιότητα το πότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα στήσει κάλπες, όλοι όμως εκτιμούν ως βασικό σενάριο την Κυριακή 9 Απριλίου. Προκειμένου μάλιστα αυτό να συμβεί, οι εκλογές θα προκηρυχθούν το αργότερο μέχρι τις 10 Μαρτίου

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να κάνει κάποιο άλλο ταξίδι για διμερείς επαφές, παρά θα επισκεφτεί μόνο τις Βρυξέλλες την εβδομάδα που μας έρχεται για την ειδική Σύνοδο Κορυφής και βεβαίως θα λάβει μέρος και στην εαρινή σύνοδο στις 23-24 Μαρτίου, ακόμα και αν οι εκλογές θα έχουν ανακοινωθεί για τις 9 Απριλίου.

Μοναδική εξαίρεση θα είναι το ταξίδι στα μέσα Φεβρουαρίου στη Γερμανία, όπου ο πρωθυπουργός θα λάβει μέρος στη σύνοδο για την ασφάλεια που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Μόναχο. Μια σύνοδο που έχει τεράστιο ενδιαφέρον, ειδικά σε αυτή την τόσο ταραγμένη διεθνή συγκυρία. Παράλληλα, οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Μητσοτάκη να πραγματοποιεί και κομματική ομιλία στην πόλη της Γερμανίας. 

Σύμφωνα λοιπόν με καλά πληροφορημένη πηγή η ΝΔ στο δρόμο προς τις κάλπες θα έχει ως κεντρικό της στοιχείο την προσέλκυση του μεγαλύτερου τμήματος των λεγόμενων αναποφάσιστων. Ψηφοφόροι που δεν έχουν έντονα κομματικά στοιχεία και επιζητούν κυρίως συνέπεια, συνέχεια και καλή διαχείριση από την πλευρά της εκάστοτε κυβέρνησης.

Στις ειδικές έρευνες που γίνονται σε τακτική βάση από το Μέγαρο Μαξίμου, τα ευρήματα σε αυτόν τον τομέα είναι θετικά για τον κ. Μητσοτάκη. Η πλειοψηφία όλων όσοι δηλώνουν σήμερα ότι δε γνωρίζουν το τι θα ψηφίσουν, ξεκαθαρίζουν ότι να πάνε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα στηρίξουν στην πλειοψηφία τους τον σημερινό πρωθυπουργό.

Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κυβερνητικών στελεχών, της αποτελεσματικότητας του κ. Μητσοτάκη και της προσπάθειας του να κρατήσει έναν ήπιο πολιτικό λόγο, μακριά από την όξυνση και την πόλωση. Για το λόγο αυτό στο κυβερνών κόμμα έχουν αποφασίσει ότι δεν μπουν στη λογική της σκληρής κόντρας με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που όπως λένε συμφέρει αυτόν που κυνηγάει τον πρώτο, δηλαδή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Η ΝΔ έχει επίσης ξεκαθαρίσει σε αυτούς που θα ασχοληθούν με την καμπάνια ότι θα πρέπει να έχει θετική λογική και όχι αρνητική. Σκοπός είναι να γίνει μια επικοινωνιακή προβολή με χαρακτηριστικά που θα αγγίξουν τους κεντρώους και κυρίως όλοι όσοι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει το τι θα πράξουν. 

από liberal.gr