Στις κινητοποιήσεις και η αγροτιά στην Θεσσαλονίκη-Ετοιμάζονται μπλόκα σε εθνικές οδούς
Φουντώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στην Θεσσαλονίκη, και ενώνονται με τους αγρότες στην Θεσσαλία, ξεκινώντας αντάρτικο στην κυβέρνηση για τα αιτήματά τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αγρότες από Λητή και Λαγκαδά, ξεκίνησαν με τρακτέρ τους με κατεύθυνση προς το Δερβένι, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην κατάσταση που βιώνουν ίδιοι το τελευταίο διάστημα, με την αύξηση του κόστους παραγωγής να τους δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο.

Αυτή την ώρα, το κομβόι βρίσκεται στον κόμβο «αυχένα» του Δερβενίου με κατεύθυνση εξόδου από Θεσσαλονίκη, χωρίς να εμποδίζει την κυκλοφορία. Στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις

Ο Κώστας Χατζηπαραδείσης, υπεύθυνος επικοινωνίας του μπλόκου από τον κόμβο της Λητής αναφέρει στο Thesstoday.gr ότι η κινητοποίηση θα συνεχιστεί και αύριο, Σάββατο. «Θέλουμε να εισακουστούν τα αιτήματά μας γιαυτό και αύριο θα βγούμε ξανά στους δρόμους με περισσότερα από 100 τρακτέρ. Δεν βγαίνουμε για να ζητήσουμε επιδοτήσεις και λεφτά, αλλά για να διεκδικήσουμε τα δίκαιά μας αιτήματα».

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν περισσότερα από 100 τρακτέρ και στο σημείο υπάρχουν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αυτήν την ώρα, το κομβόι έχει ακινητοποιηθεί σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού, στο Δερβένι, χωρίς να εμποδίζει την κυκλοφορία των οχημάτων.

Το πρωί της Παρασκευής, αγρότες από την Επανομή πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία έως τον κόμβο του αεροδρομίου “Μακεδονία”.