Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν τώρα και μια βουλευτή από την Βόρεια Ελλάδα, η οποία φέρεται να κάνει μπίζνες με το Δημόσιο. Και πως το όνομα θα προκαλέσει πολύ… πόνο στο Μαξίμου, εφόσον σκάσει.

Α, και στην Πελοπόννησο ψάχνουν…επίσης!

Την επιστροφή των χρημάτων στο Δημόσιο που έλαβαν παρανόμως με απευθείας αναθέσεις οι πρώην βουλευτές της ΝΔ Θέμης Χειμάρας και Ανδρέας Πάτσης ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύοντάς τους ότι «δεν καθάρισαν με μια παραίτηση».

Ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, υπογράμμισε ότι τόσο στην περίπτωση του κ. Χειμάρα που παραιτήθηκε από βουλευτής όσο και σε εκείνου του κ. Πάτση που διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ, «το Δημόσιο πρέπει να πάρει αυτά τα χρήματα πίσω».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πάτσης έλαβε 1 εκατ. ευρώ με απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ ενώ η φερώνυμη επιχείρηση του κ. Χειμάρα έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από δημόσιους φορείς. «Σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν ισχύει μόνο ότι δεν μπορείς να είσαι βουλευτής όταν παίρνεις απευθείας αναθέσεις από το Δημόσιο, αλλά και ότι είναι άκυρες αυτές οι συμβάσεις» διευκρίνισε ο κ. Ηλιόπουλος επιχειρηματολογώντας υπέρ της ανάγκης επιστροφής των χρημάτων στο Ελληνικό Δημόσιο. «Νομίζουν ότι με μία παραίτηση καθάρισαν» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

»Το μόνο ασυμβίβαστο τελικά είναι αυτό ανάμεσα στην στοιχειώδη ηθική και στα έργα των κυβερνητικών βουλευτών».

Κατρίνης: Ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ για το κράτος-λάφυρο
«Η υπόθεση του κ. Χειμάρα είναι ένα ακόμη “κομμάτι στο πάζλ” των στελεχών της ΝΔ που θεωρούν το κράτος ‘’λάφυρο’’ και ανερυθρίαστα λειτουργούν προς αυτήν την κατεύθυνση» είπε. Συμπλήρωσε δε ότι «το ότι ένας εν ενεργεία βουλευτής της ΝΔ θεωρούσε πως μπορεί, κατά παράβαση του Συντάγματος, να είναι βασικός συνεργάτης και προμηθευτής δημοσίων οργανισμών και πως αυτό θα μπορούσε να περάσει στο απυρόβλητο, δείχνει την αίσθηση αλαζονείας πολλών κυβερνητικών στελεχώ