Με μία καταφανέστατη “εντολή άνωθεν” από χθες διαπιστώνουμε μία οργανωμένη εκστρατεία στοχοποίησης 6 αστυνομικών από την ίδια την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και εμμέσως από την πολιτική ηγεσία υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για να αποφύγουν την κριτική και τη λήθη για τα δικά τους εγκληματικά λάθη που οδήγησαν σε μία δολοφονία ΜΠΡΟΣΤΑ σε αστυνομικό τμήμα. Όχημα αυτής της εκστρατείας η κατά τα άλλα αξιόλογη και αξιοπρεπέστατη εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου που γυρνάει από κανάλι σε κανάλι και αποδίδει ευθύνες στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς ενώ η ΕΔΕ είναι σε εξέλιξη. Είναι αυτονόητο ότι υπήρξαν λάθος χειρισμοί. Τόσο από τους αστυνομικούς του Τμήματος όσο και από αυτόν τον ανεκδιήγητο τηλεφωνητή του “100” που με προκλητικά βαριεστημένο και κυνικό τρόπο, εξυπηρέτησε (υποτίθεται) την Κυριακή.

Χθες το βράδυ η κ. Δημογλίδου στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNEWS τόνισε ξεκάθαρα ότι δεν είναι αποδεκτός ο τρόπος που εξυπηρετήθηκε η 28χρονη την ώρα που λίγα μέτρα παραπέρα περίμενε ο φονιάς με το μαχαίρι στο χέρι. Σήμερα το πρωί, λέει ότι υπήρχαν περιπολίες σε κοντινή απόσταση που θα μπορούσαν να μεταφέρουν την κοπέλα στο σπίτι της με ασφάλεια ή ακόμα και να προσαγάγουν τον μετέπειτα δράστη. Όλα αυτά, πριν καν τελειώσει η τυπική ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη.Επίσης, δεν περίμεναν καν να ολοκληρωθεί και ξήλωσαν κόσμο.

Αυτοί οι αστυνομικοί θα λογοδοτήσουν και έτσι πρέπει. Η κ. Δημογλίδου όμως, όπως και ο υπουργός Χρυσοχοΐδης, δεν τολμούν να αναφερθούν στην ουσία των ευθυνών και το χειρότερο είναι ότι οι δημοσιογραφάρες των καναλιών δεν θέτουν καν τα “καυτά” ερωτήματα:

1) Ποιος έβαλε αμούστακα παιδάκια σε αστυνομικά τμήματα χωρίς την εποπτεία ενός έμπειρου αξιωματικού έστω;

2) Ποιος υποτίθεται έπρεπε να εκπαιδεύσει τους ένστολους στον χειρισμό περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας;

3) Ποιος εγγυήθηκε ότι οι ελεγχόμενοι έχουν επαρκή εκπαίδευση;

4) Ποιος έβαλε σκοπιά έναν σεσημασμένο που κρύφτηκε στο κουβούκλιο του επειδή φοβήθηκε να κάνει χρήση του όπλου του;

5) Ποιος τοποθέτησε στην Άμεση Δράση ένα παιδάκι που το έπαιζε Κάλαχαν και να προσβάλει τον πολίτη που καλεί το “100” για να ζητήσει ΑΜΕΣΗ βοήθεια;