Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν την Δευτέρα (01/04) οι δύο γιατροί που φέρονται να χορήγησαν αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ, λίγα μόλις 24ωρα μετά την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου. Μαζί με τους δύο γιατρούς στο εδώλιο θα καθίσει και ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ, ο οποίος πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερος, καθώς με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας η προσωρινή κράτησή του μετατράπηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα «ο Ταχυδρόμος», που επικαλείται νομικές πηγές, κοινοποιήθηκε έγγραφο στο Νοσοκομείο Βόλου, στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και το Υπουργείο Εσωτερικών (Γενική Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών) προκειμένου να λάβουν γνώση των δικαστικών εξελίξεων.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε για τις πράξεις α) ψευδής βεβαίωσης β) ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση 3) ηθική αυτουργία στην ανωτέρω πράξη δ) χρήση ψευδούς βεβαίωσης.