Οι δύο υπουργοί ζήτησαν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τους πει αν έχει κάποια αιτήματα ή κάποια παράπονα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και εκεί υπήρξε μεγάλη διάσταση απόψεων 

Την ώρα που η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωνε τους τόνους απέναντι στην εφημερίδα ΒΗΜΑ και τον εκδότη-επιχειρηματία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος επισκέπτονταν την οικία του επιχειρηματία στο Παλαιό Ψυχικό. 
Ο σκοπός της επίσκεψής του ήταν να διαβλέψουν τις προθέσεις του επιχειρηματία και να κατανοήσουν γιατί έχει αλλάξει τις διαθέσεις του απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Αν και εκ πρώτης φαίνεται ότι η πρωτοβουλία άνηκε στους ίδιους, εν τούτοις οι πληροφορίες λένε ότι ήταν εν γνώσει του Πρωθυπουργού ο οποίος, προφανώς, θα ήθελε να κλείσει αυτό το μέτωπο αναίμακτα

Από το ποδόσφαιρο μέχρι τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα έργα που δίνονται μέσω ΕΣΠΑ, Ταμείου Ανάκαμψης και άλλων ευρωπαϊκών κονδυλίων σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά κέντρα. 
Όπως λένε οι εκτιμήσεις, οι δύο υπουργοί δεν έπεισαν τον συνομιλητή τους για την μεσολαβητική τους προσπάθεια. 
Από την πλευρά του επιχειρηματία ακούστηκε ότι το Βήμα ποτέ δεν χτύπησε όλα αυτά τα χρόνια την κυβέρνηση και ότι τώρα που ασκείται μία εύλογη κριτική, «εξισώνετε την εφημερίδα με οικονομικά συμφέρονται που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα;». 
Αυτά δηλαδή που είπε 2 μέρες μετά και ο διευθυντής του Βήματος Αντώνης Καρακούσης.

Γιατί φοβάται ο Μητσοτάκης

Το επιμύθιο της συνάντησης ήταν ότι «γιατί φοβάται ο Μητσοτάκης την κριτική από μία εφημερίδα; σε σημείο που να μιλάει για πόλεμο;». 
Από την πλευρά των υπουργών θεωρήθηκε ότι ο τίτλος ήταν πολύ παραπλανητικός και ότι κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση ότι μόνταρε τις συνομιλίες κατά την επίμαχη φάση πριν και μετά το δυστύχημα ενώ η πλευρά εκδότη-εφημερίδας δείχνει ότι ο μοντέρ ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ…

Οι κόντρες υπουργών

Τελικά σε αυτό που κατέληξαν είναι ότι διαφωνούν οι δύο πλευρές και δεν πήραν καμία υποσχετική ότι δεν θα συνεχιστούν τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα από πλευράς εφημερίδας. 
Ίσως οι τόνοι θα πέσουν μεταξύ των δύο πλευρών χωρίς να απουσίασουν τα δημοσιεύματα, λένε κάποιοι… 
Οι δύο υπουργοί είχαν μία πρώτη επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό όταν ήταν ακόμα εκτός Ελλάδας ενώ είχαν και μία επαφή μαζί με άλλους συνεργάτες και τον Πρωθυπουργό όταν γύρισε από τον Καναδά. 
Υπήρχε ένα άσχημο κλίμα στην σύσκεψη αυτή με αρκετούς να κατηγορούν τους δύο υπουργούς ότι έκαναν λάθος που συναντήθηκαν με τον επιχειρηματία. 
Στο παρασκήνιο, μάλιστα, όπως μάθαμε εκ των υστέρων υπάρχει μία μεγάλη κόντρα μεταξύ του Άκη Σκέρτσου και του Σταύρου Παπασταύρου, κόντρα που προϋπήρχε αλλά έγινε εντονότερη μετά το πόλεμο με το συγκρότημα Μαρινάκη. 
Λέγεται, μάλιστα, ότι το συγκρότημα Μαρινάκη θεωρεί τον Σκέρτσο άνθρωπο του Μελισσανίδη,
 το ίδιο κατηγορούσε παλαιότερα και τον Γρηγόρη Δημητριάδη.
Από όλα τα παραπάνω, τεκμαίρεται ότι υπάρχει πρόβλημα στο Μαξίμου μεταξύ βασικών συνεργατών του Μητσοτάκη και δεύτερον αυτό θα επιταχύνει εξελίξεις, όπως αυτό που έχουμε γράψει πρώτοι εμείς στο ΒΝ ότι ο Γιάννης Μπρατάκος θα αποχωρήσει μετά τις ευρωεκλογές…

Μαξιμλιανός
www.bankingnews.gr