Σταθερή παραμένει η διαφορά της ΝΔ απ τον ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της MARC με το κόμμα Κασιδιαρη να εμφανίζεται για πρώτη φορά σε “επισημη”-διότι υπάρχουν και οι ανεπίσημες που το “φερουν” ακόμη πιο ψηλα- στο 3,4% , πολύ κοντά στην Ελληνική λύση του Βελοπουλου, γεγονός που κατά την εκτίμηση μας συνδέεται με την…διαφήμιση απαγορευσεων που του έγινε αυτόν τον καιρό, κυρίως απ τον ίδιο τον πρωθυπουργό.. .

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, στις 7,5 μονάδες ανέρχεται η διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, με τα δύο κόμματα να συγκεντρώνουν 32,7% και 25,2% αντίστοιχα.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 9,8%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 3,9%, οι Έλληνες για την πατρίδα 3,4% και το ΜέΡΑ25 ME 2,8%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο πιο δημοφιλής αρχηγός κόμματος με 47,3%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει μόλις 32,6%. Ακολουθούν Νίκος Ανδρουλάκης με 30,6%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 27,7%, ο Γιάννης Βαρουφάκης με 21,5% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 16,8%.

Πρωτιά και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία διατηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκεντρώνοντας 48,7%, έναντι του 32,1% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Μοιρασμένη φαίνεται να είναι η κοινή γνώμη όσον αφορά την πρόταση δυσπιστίας με το 43,4% των ερωτηθέντων να τη θεωρεί σωστή, ενώ το 44,4% λάθος. 

Το 26,4% θεωρεί την κυβέρνηση νικήτρια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, ενώ το 21% τον ΣΥΡΙΖΑ.