Συλλήψεις ατόμων, που εμπλέκονται σε υποθέσεις προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας πραγματοποιήθηκαν χθες (13-11-2023) το βράδυ σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στο πλαίσιο δράσεων των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την πάταξη της παράτυπης μετανάστευσης. 

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν αλλοδαπός και αλλοδαπή σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητο παράτυπο μετανάστη, που είχαν παραλάβει νωρίτερα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα,με προορισμό την Αιτωλοακαρνανία, ενώ επιπλέον ο αλλοδαπός οδηγός του οχήματος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης. 

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και ΚαταστολήςΕγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός οδηγός Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτου (ταξί), ο οποίος μετέφερε παράτυπο μετανάστη, που ομοίως είχε παραλάβει νωρίτερα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, ενώ στην κατοχή του αλλοδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε αδασμολόγητος καπνός βάρους 1.700 γραμμαρίων. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου και το Τμήμα Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, αντίστοιχα. 

Συνελήφθη χθες (13-11-2023) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πυρσόγιαννης ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με ποινή φυλάκισης (16) μηνών, για ενδοοικογενειακή βία.