Δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε χθες, Παρασκευή, σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, στοιχίζοντας τη ζωή σε πάνω από 60 ανθρώπους, συνελήφθησαν στην περιφέρεια Μπριάνσκ της Ρωσίας, μετά την καταδίωξη οχήματος από την αστυνομία, ανακοίνωσε σήμερα σε ανάρτησή του στο Telegram ο βουλευτής Αλεξάντερ Κινστάιν.

Επίσης πρόσθεσε ότι στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένας γεμιστήρας για τουφέκι εφόδου και διαβατήρια από το Τατζικιστάν.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο όμως, ο επικεφαλής της FSB, Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ, ανέφερε στον Βλαντιμίρ Πούτιν τη συλλήψη τεσσάρων εκ των τρομοκρατών.

«Ο διευθυντής της FSB Μπόρτνικοφ ανέφερε στον Πούτιν για την κράτηση 11 ατόμων, και των τεσσάρων τρομοκρατών που συμμετείχαν άμεσα στην τρομοκρατική επίθεση», ανέφερε η προεδρική υπηρεσία Τύπου.

Το αυτοκίνητο των δολοφόνων καταδιώχθηκε από τη ρωσική ασφάλεια, τέσσερις από αυτούς διέφυγαν στα κοντινά δάση, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας, αστυνομίας και πληροφοριών χτενίζουν την περιοχή. Οι πολίτες ειδοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να επικοινωνήσουν αν εντοπίσουν ύποπτη κίνηση.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ένας από τους συλληφθέντες είναι ένας 19χρονος με καταγωγή από το Dushanbe, ο Muhammadsobir Fayzov. Μάλιστα, ο 19χρονος φέρεται να έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

IMG-20240323-WA0003

Το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε μέσα από ένα ένα βίντεο που κατέγραψε κάμερα αυτοκινήτου περνώντας έξω από τον συναυλιακό χώρο όπου φαίνεται να βγαίνουν άνδρες κρατώντας όπλα.

IMG-20240323-WA0002

Η ασφάλεια έχει ενισχυθεί στη Μόσχα σε βασικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων και των σιδηροδρομικών σταθμών. Όλες οι μεγάλες αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις θα ακυρωθούν σε ολόκληρη τη Ρωσία αυτό το Σαββατοκύριακο μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.