Έχει εκδοθεί προειδοποίηση αεροπορικών ταξιδιών για την πολυαναμενόμενη έκλειψη ηλίου του Απριλίου λόγω «υψηλότερου όγκου κίνησης από το κανονικό που αναμενόταν στα αεροδρόμια».
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) έκανε την ανακοίνωση την Πέμπτη, λέγοντας ότι τα αεροδρόμια κατά μήκος και κοντά στη ζώνη όπου θα γίνει ορατή η ηλιακή έκλειψη πιθανότατα θα παρουσιάσουν καθυστερήσεις και αλλαγή δρομολογίων από τις 7 Απριλίου έως τις 10 Απριλίου.

Εκατοντάδες αεροδρόμια από το Μέιν έως το Τέξας έχουν προειδοποιηθεί, συμπεριλαμβανομένης της πιο πολυσύχναστης εγκατάστασης της Αμερικής στο Dallas-Fort Worth International, που δέχεται περισσότερους από 200.000 ταξιδιώτες κάθε μέρα.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς κρατικοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσε να διακοπεί επίσης λόγω της εισροής επισκεπτών – έως και 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι πρόκειται να συρρέουν σε περιοχές που έχουν προγραμματιστεί για τη «Μεγάλη Έκλειψη της Βόρειας Αμερικής».

Τα αεροσκάφη θα πρέπει να είναι προετοιμασμένα για πιθανές μαζικές επαναδρομολογήσεις που ενδέχεται να εκδοθούν για όλες τις εγχώριες αφίξεις και αναχωρήσεις.

Η Εθνική Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας ανέφερε ότι η εναέρια κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της ηλιακής έκλειψης του 2017 στις ΗΠΑ σημείωσε αύξηση στα αεροδρόμια στο εύρος της συνολικής διαδρομής – με το St Joseph στο Μιζούρι μια αύξηση ρεκόρ 200%.

Δείτε το…«μονοπάτι» της έκλειψης, που θα τη δουν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι στη Β. Αμερική: