Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το γήπεδο του Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από σοβαρή επίθεση από ναυτική φωτοβολίδα.

Συγκεκριμένα, νωρίς σήμερα το πρωί στελέχη της ΕΛΑΣ βρέθηκαν στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας όπου προχώρησαν στην σύλληψη ενός ακόμη ατόμου. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί του τμήματος Αθλητικής Βίας είχαν στοιχεία σχετικά με την συγκεκριμένη περιοχή και πώς εμπλέκεται στην υπόθεση.

Μετά από την σχετική διερεύνηση εντόπισαν ένα ακόμη μέλος της εγκληματικής οργάνωσης το οποίο εμπλέκεται στα επεισόδια έξω από το γήπεδο και την επίθεση στους αστυνομικούς και εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης.

Ο άντρας φέρεται ως ένα από επτά ηγετικά στελέχη της οργάνωσης. Εντοπίστηκε σε σπίτι φίλου του σήμερα το πρωί όπου κρυβόταν και συνελήφθη με την παρουσία εισαγγελέα.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο τμήμα Αθλητικής Βίας όπου ανακρίνεται.

Μέχρι στιγμής, έχουν προφυλακιστεί 18 άτομα από τα 63 που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στα δικαστήρια. Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Η εγκληματική οργάνωση περιλαμβάνει περισσότερα από 160 άτομα, η έρευνα συνεχίζεται και αναμένονται και άλλα εντάλματα σύλληψης.

Προφυλακιστέος έχει κριθεί και ο λεγόμενος «Κοντός» ο οποίος θεωρείται ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» στην εγκληματική οργάνωση ο οποίος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στην δολοφονία Λυγγερίδη καθώς φέρεται να έδωσε το σήμα για να ξεκινήσουν τα επεισόδια.

Τρία άτομα οδηγήθηκαν στην φυλακή και την περασμένη Παρασκευή αλλά μόνο για το κακούργημα της προμήθειας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.