Προκαλεί και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυτή τη φορά σε ομιλία του προς τους νέους.

Ο Τούρκος πρόεδρος σε συνάντηση με νέους στο Μπιλετσίκ στο πλαίσιο του προγράμματος «Οι ρίζες μας είναι στο παρελθόν, τα μάτια μας στο μέλλον» προκάλεσε ξανά, απαγγέλλοντας ένα ποίημα όπου ο ίδιος εμφανίζεται ως νέος πορθητής.

«Αγία Σοφία, υπέροχε ναέ! Μην ανησυχείς τα εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή θα γκρεμίσουν όλα τα είδωλα και θα σε μετατρέψουν σε τζαμί» αναφέρει το ποίημα μεταξύ άλλων. Σε άλλο σημείο λέει: «Όλος ο κόσμος θα νομίζει πως αναστήθηκε ο Μωάμεθ ο Πορθητής. Δεύτερη Άλωση αυτό θα συμβεί, αυτές οι ημέρες είναι κοντά, ίσως πιο κοντά και από το αύριο. Δόξα τον Αλλάχ, αξιωθήκαμε να φτάσουμε σε αυτό το αύριο. Άνοιξε η Αγία Σοφία; Μας αξίωσε ο Θεός. Δόξα τον Αλλάχ».

Απειλές στις ΗΠΑ για τα F-35 


Ο Ταγίπ Ερντογάν μάλιστα χθες, απείλησε τις ΗΠΑ ότι θα έχουν συνέπειες για τα F-35 και τα F-16, ενώ εξύμνησε τη σχέση της χώρας του με τη Ρωσία και τον Πούτιν.

«Στις σχέσεις μας με τη Ρωσία υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη. Υπάρχει σεβασμός. Οι σχέσεις μου με τον κ. Πούτιν βασίζονται στην εντιμότητα».

«Πολλοί μας απείλησαν στο ζήτημα των S-400 ,πως πρέπει να επιστρέψουμε τους S-400. Όχι δεν τους δίνουμε. Τους πήραμε τους S-400 τους έχουμε στην τσέπη μας. Εσείς να τηρήσετε όσα μας υποσχεθήκατε. Ζητάμε από εσάς τα F-16 όμως δεν μας τα δίνετε. Μας είπατε F-35 δεν τηρήσατε τον λόγο σας.

Ενώ πληρώσαμε για τα μαχητικά δεν μας τα δίνετε. Ε τότε αυτό θα έχει κάποιο τίμημα», απείλησε τις ΗΠΑ. 

«Θα πάθει σοκ η Σουηδία»


Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη Σουηδία, τονίζοντας ότι «θα πάθει σοκ η Σουηδία», σε ένα ρεσιτάλ αδιαλλαξίας για την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ, ενώ μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις τουρκικές εκλογές. «H Σουηδία νομίζει πως μας κοροϊδεύει. Αυτοί δεν κατάλαβαν τη σημερινή Τουρκίας. Νομίζουν πως η Τουρκία είναι αυτή που ήταν πριν 20, 30 ή 40 χρόνια. Δεν είναι έτσι. Απόψε να σας πω κάτι. Εμείς σε σχέση με τη Φινλανδία αν χρειαστεί μπορούμε να στείλουμε ένα διαφορετικό μήνυμα. Κι όταν δώσουμε αυτό το διαφορετικό μήνυμα για τη Φινλανδία θα πάθει σοκ η Σουηδία. Όμως και η Φινλανδία δεν πρέπει να κάνει το ίδιο λάθος» τόνισε ο Ερντογάν.