Μέση Ανατολή Ουκρανία: Και στις δύο περιπτώσεις εμπλέκονται οι ΗΠΑ
Όλες οι χώρες στην Μέση Ανατολή, καλούνται από τις Μεγάλες Δυνάμεις να δείξουν αυτοσυγκράτηση για να αποτρέψουν την βύθιση της περιοχής σε πλήρες χάος μετά την αύξηση των εντάσεων με το φερόμενο ως ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στο ιρανικό προξενείο στην Δαμασκό την 1η Απριλίου και την απάντηση του Ιράν το βράδυ του Σαββάτου, όταν η Τεχεράνη εξαπέλυσε δεκάδες drones κατά του Ισραήλ!

Ο Ο.Η.Ε. αναφέρει πως ο πλανήτης δεν αντέχει ακόμα έναν πόλεμο, ενώ ξεκίνησαν να λένε πως όλα αυτά θα έχουν επιπτώσεις και στην τσέπη μας, ειδικά σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο!

Με άλλα λόγια θα επιδεινωθεί η ήδη ασθμαίνουσα οικονομική κατάσταση!

Όλα αυτά θα τέλειωναν μονομιάς, άπαξ και η Δύση καλούσε να τερματιστεί η όποια άδικη παρέμβαση στην Μέση Ανατολή ή αν άφηνε την Ουκρανία στην ησυχία της!

Ωστόσο, όλα δείχνουν πως η συντήρηση μετώπων και η φαινομενική κλιμάκωσή τους κατά καιρούς, αυξάνει τον φόβο και την αβεβαιότητα, έτσι ώστε οι άνθρωποι να αποδεχθούν την όποια παρέμβαση χάριν της «ειρήνης», ακόμα και αν παραβιάζεται η προσωπική τους ελευθερία!

Χαρακτηριστικό είναι πως σε μια συνέντευξη στο γεωπολιτικό podcast YouTube “Neutrality Studies”, ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας John J. Mearsheimer κάλεσε ουσιαστικά το ΝΑΤΟ να αφήσει την Ουκρανία ήσυχη, στην οποία παρεμβαίνει από το 2014, στήνοντας μέτωπο κατά της Ρωσίας!

«Πρέπει να κόψουμε τους δεσμούς ασφαλείας της Δύσης με την Ουκρανία», είπε, αναφέροντας την ανάγκη η χώρα να διαχειρίζεται τις δικές της σχέσεις ασφαλείας με την Ρωσία για να τελειώσει ο πόλεμος!

«Θα πρέπει να εγκαταλείψουμε ολόκληρη την επιχείρηση – της οποίας το ΝΑΤΟ είναι ο βασικός παράγοντας– να κάνουμε την Ουκρανία δυτικό προπύργιο στα σύνορα με την Ρωσία», δήλωσε ο Mearsheimer.

Καμιά φορά τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά!

ελ