Και τα ΜΜΕ ανακάλυψαν την σχολική βία , όπως και αυτή των ανηλίκων. Από κοντά και το Υπουργείο Παιδείας το οποίο σπεύδει να ανακοινώσει μέτρα για το θέμα.

Αν το θέμα δεν ήταν εξαιρετικά σοβαρό για το μέλλον των παιδιών και της κοινωνίας, μόνο γέλιο θα μπορούσε να προσφέρει αυτό το γαϊτανάκι μιντιακών, δήθεν, αποκαλύψεων και της κυβερνητικής σπουδής για εξαγγελία μέτρων. Λέμε δήθεν αποκαλύψεων, γιατί το πρόβλημα υπάρχει χρόνια, ειδικά στις γκετοποιημένες γειτονιές των μεγάλων πόλεων, και απλά εντάθηκε και εξαπλώθηκε.

Από τη στιγμή που τα σχολεία έγιναν φυτώρια ” ενσωμάτωσης ” και πολυπολιτισμού, οι συμμορίες και η βία μπήκαν στις σχολικές αίθουσες. Μαζί με το εμπόριο ναρκωτικών , την παρενόχληση των γυναικών και τις ληστείες. Γιατί άραγε δεν αναφέρουν το ποσοστό των αλλοδαπών που εμπλέκονται σε αυτά τα περιστατικά; Γιατί δεν μιλούν για τα ” ασυνόδευτα ανήλικα ” των 20 ετών που βρίσκονται σε Γυμνάσια μαζί με παιδιά 13 και 14 ετών. Γιατί δεν τολμούν να αναφερθούν στο τί συμβαίνει στα σχολεία που εισέρχονται άτομα, αγνώστου ηλικίας, από τις δήθεν ευπαθείς ομάδες. Γιατί κανείς δεν μιλά για τις μουσικές εταιρείες και τα μίντια που προωθούν την κουλτούρα των συμμοριών από τα γκέτο της Αμερικής και της Ευρώπης;

Τα ερωτήματα πολλά, ασύμφορα να απαντηθούν από το ίδιο το σύστημα που προωθεί τον δικαιωματισμό και τις ανοιχτές κοινωνίες. Ας δούμε όμως εδώ και τα κυβερνητικά μέτρα της ΝΔ. Αυτά στην ουσία τους είναι ένα φακέλωμα των μαθητών με βάση την συμπεριφορά τους, καθώς ο κάθε μαθητής θα αποκτά έναν αύξοντα αριθμό. Σε αυτόν θα περιλαμβάνονται οι τυχόν καταγγελίες καθηγητών ή συμμαθητών του. Φυσικά οφείλεται η παρακολούθηση της συμπεριφοράς ενός μαθητή, αρκεί βέβαια αυτό να μην γίνεται με όρους κατάχρησης και χαβαλέ. Επίσης, οι καθηγητές, οι οποίοι αρνούνται οι ίδιοι να υπόκεινται σε βαθμολόγηση της απόδοσης τους, θα μπορούν να καταγγέλλουν περιστατικά ρατσιστικής βίας και ομοφοβικές συμπεριφορές μαθητών. Η χαρά του Ανταρσυα θα γίνουν τα σχολεία και οι συμμορίες αλλοδαπών θα εμφανίζονται ως θύματα ρατσισμού.

Στο πλαίσιο αυτό των μέτρων, οι ανήλικοι θα μπορούν να καταγγέλλουν περιστατικά βίας στην οικογένεια τους αλλά και τυχόν ψυχολογική πίεση που δέχονται εξαιτίας συμπεριφορών και επιλογών τους. Ασφαλώς και η κοινωνία οφείλει να τιμωρεί αυστηρά τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, πιο αυστηρά από το υπάρχον νομικό πλαίσιο που αναγνωρίζει συναίνεση πχ στην σεξουαλική πράξη με ανήλικα. Αλλά καταγγελίες επειδή τυχόν οι γονείς αρνούνται στο παιδί τους αλλαγή φύλου στα 15 έτη ( νόμος του Σύριζα που άφησε απείραχτο η ΝΔ) , προβλέπουμε να γίνεται το επόμενο μιντιακό trend.

Κάτω τα χέρια από τα παιδιά και την Παιδεία. Ινστρούχτορες καθηγητάδες και οπαδοί του πολυπολιτισμικού πολτού, αυτό απαντάμε εμείς.