Το ρεπορτάζ φιλοξενείται όπως όλες οι επιστημονικές απόψεις δημοσιογραφικα , το tzafnews.gr, ούτε υιοθετεί ούτε απορρίπτει.. Η ελευθεροτυπια είναι κατοχυρωμένη από διεθνείς συμβασεις

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη γύρω από τον κορωνοϊό παραχώρησε ο γιατρός Σωτήρης Βασιλείου ατον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη.
Ο κ. Βασιλείου ξεκίνησε με ένα σχόλιο για την τωρινή κατάσταση που αφορά την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στην εργασία τους: « Οι περισσότεροι συνάδελφοι υγειονομικοί έχουν επιστρέψει στα νοσοκομεία. Προσωπικά, δεν έχω επιστρέψει γιατί υπάρχει μια υποπαράγραφος στην απόφαση για επιστροφή ότι οι συνάδελφοι που εργάζονται μέσα στις μονάδες δε θα επιστρέψουν στις μονάδες τους , αλλά θα πάνε σε κάποια άλλα τμήματα γιατί αποτελούν απειλή για τους ανοσοκατασταλμένους ασθενείς των μονάδων»

«Αυτή η απόφαση, νομίζω ότι στερείται επιστημονικού ερείσματος. Γιατί πλέον η πανδημία, όπως ξέρετε, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς επιστήμονες και με άρθρα, κυρίως το τελευταίο στην εφημερίδα New York Times, ως η “πανδημία των εμβολιασμένων”. Δηλαδή, όλες οι στατιστικές μελέτες πλέον δείχνουν ότι όλοι οι πολυεμβολιασμένοι νοσούν περισσότερο και, δυστυχώς, καταλήγουν και περισσότεροι απ’ ότι οι ανεμβολίαστοι», συμπληρώνει.

Ο επιστήμονας αναρωτιέται «για ποιο λόγο, λοιπόν, οι ανεμβολίαστοι υγεινομικοί που γυρίζουν δεν μπορούν να μπουν μέσα στις μονάδες τους; Το δεύτερο είναι: οι ιθύνοντες παραδέχονται ότι οι μάσκες δε καλύπτουν, ότι τα εμβόλια, τα οποία έχουν γίνει στους ασθενείς των μονάδων δε καλύπτουν; Ποιο είναι το επιστημονικό επιχείρημα που μπορεί να στηρίξει αυτή την απόφαση;»

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς βιοπορίζονταν όλο αυτό το διάστημα (κατά το οποίο βρίσκονταν σε αναστολή) ο κ. Βασιλείου απαντά: « Στον καιρό της πανδημίας, όταν εμείς (σ.σ οι ανεμβολίαστοι) βγήκαμε σε αναστολή, προσπαθήσαμε να βρούμε δουλειά κάπου στο εξωτερικό. Οπότε, παραμένω στο εξωτερικό, εργάζομαι και περιμένω πότε θα αποφασιστεί ότι οι υγειονομικοί των μονάδων γυρίζουν στις μονάδες τους. Και μάλιστα, στο μέρος που βρίσκομαι υπάρχουν πάρα πολλοί συνάδελφοι από την Ελλάδα που εργάζονται και περιμένουν από το σύστημα και τους ιθύνοντες να λογικευτούν και να αποφασίσουν με βάση το δημόσιο συμφέρον».

Ο δημοσιογράφος στέκεται στην επίδειξη από τον κ. Βασιλείου επιστημονικών δεδομένων για την υπεράσπιση των λεγόμενών του, με τον τελευεταίο να υπογραμμίζει: « Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΕΟΔΥ απ’ τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο, δείχνει ότι οι θάνατοι από τον κορωνοϊό και μάλιστα από την παραλλαγή Omicron (που ήταν περίπου 2.500 χιλιάδες) αφορούσαν κατά 75% πλήρως εμβολιασμένους ασθενείς. Πάνω σ’ αυτά τα στοιχεία στηρίχτηκε το ΣτΕ για να αποφασίσει την επιστροφή μας».

«Είμαστε εναντίον των ακραίων φωνών από όποια πλευρά κι αν προέρχονται. Αυτό το έχουμε πει και το έχουμε δείξει από τη πρώτη στιγμή», λέει ο γιατρός με αφορμή τη διάδοση fake news τόσο υπέρ της μίας όσο και της άλλης πλευράς (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι) και προσθέτει: «εμείς, όταν βγήκαμε από την αρχή, ως ωφείλαμε, ως γιατροί να αμφισβητήσουμε ένα καινούργιο σκεύασμα, το οποίο δεν ακολούθησε την πεπατημένη, τα προκλινικά και τις κλινικές μελέτες για να κυκλοφορήσει, βγαίναμε με στοιχεία. Και όταν οι παρενέργειες αρχίσαν να εμφανίζονται βγαίναμε με στοιχεία και μελέτες»

Για το ζήτημα των αιφνίδιων θανάτων, ο κ. Βασιλείου υποστηρίζει: «Έχουμε παρατηρήσει, νομίζω όλος ο κόσμος, να συμβαίνουν αιφνίδιοι θάνατοι νέων ανθρώπων και μάλιστα πολλοί εξ’ αυτών ήταν αθλητές, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι υπόκεινται σε έλεγχο της υγείας τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τώρα, αυτό που μένει, είναι να αποδείξουμε ότι υπάρχει συσχέτιση γιατί όλοι αυτοί οι θάνατοι άρχισαν να ανεβαίνουν από τότε που έγινε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον covid-19. Για να το καταφέρουμε, θέλουμε παθολοανατομικά και ιστολογικά ευρήματα. Και αυτό είναι το πρόβλημά μας. Δε γίνονται ιστολογικοί έλεγχοι στους θανόντες, ώστε να ελέγξουμε αν υπάρχει συσχέτιση του εμβολίου με το θάνατο»

Τέλος, ο επιστήμονας, φανερά ενοχλημένος αναζητά τις ευθύνες για τους θανάτους ελέω πανδημίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εδώ έχουν χαθεί 35.000 ζωές από τον κορωνοϊό από αστοχίες και λάθη μιας κυβέρνησης, που δεν ελέγχεται. Αλλά το κυριότερο, δεν ελέγχονται οι άνθρωποι που βγαίναν και διαλαλούσαν την πραμάτια τους, που ήταν το εμβόλιο, το οποίο αποδεικνύεται ότι όχι μόνο έχει σοβαρές παρενέργειες, αλλά πιθανώς προκαλεί και θανάτους».