(στις 16:00, σήμερα ώρα Ελλάδας, θα μεταδοθεί ζωντανά ο συνδεσμος στο τελος του άρθρου)

«Μαζί με μας και 1.300.000 Έλληνες ζητούν την άρση της πολιτικής ασυλίας πίσω από την οποία καλύπτονται οι υπεύθυνοι για το τραγικό συμβάν», αναφέρει σε σχετική ανάρτηση η Μαρία Καρυστιανού

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα συζητηθεί στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το θέμα του εγκλήματος στα Τέμπη αύριο, Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, όπου θα δώσει εκ νέου το «παρών» ο Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών.

Ειδικότερα, πρόκειται για την αναφορά που κατέθεσε η Μαρία Καρυστιανού εκ μέρους του Συλλόγου, στην προσπάθεια των συγγενών να φτάσουν στη δικαίωση για το πρωτοφανές αυτό έγκλημα, στη μνήμη των 57 αδικοχαμένων της φρικιαστικής σιδηροδρομικής τραγωδίας. «Μιλάμε με ακρίβεια για τη συγκάλυψη», είχε επισημάνει σε σχετική ανάρτησή της στο Facebook η κα Καρυστιανού, σημειώνοντας ότι μαζί τους είναι 1,3 εκατ. Έλληνες που ζητούν την άρση της πολιτικής ασυλίας και διαμηνύοντας πως «το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί».

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023» που έχουν συστήσει οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας, ανέφερε συγκεκριμένα πως «ζητάμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υποστηρίξει την αναφορά που καταθέσαμε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Μαζί με μας και 1.300.000 Έλληνες ζητούν την άρση της πολιτικής ασυλίας πίσω από την οποία καλύπτονται οι υπεύθυνοι για το τραγικό συμβάν» και ανανέωσε το ραντεβού του Συλλόγου στην Ευρωβουλή.

Σημειώνεται πως η εν λόγω συνεδρίαση στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα ξεκινήσει στις 16:00, ώρα Ελλάδας, θα μεταδοθεί ζωντανά στον σύνδεσμο ΕΔΩ => https://multimedia.europarl.europa.eu/en/webstreaming/committee-on-petitions_20240318-1500-COMMITTEE-PETI

newsbreak