epa10622903 Supporters of Turkish President Recep Tayyip Erdogan attend his election campaign event in Istanbul, Turkey, 12 May 2023. Turkey will hold its general election on 14 May 2023 with a two-round system to elect its president, while parliamentary elections will be held simultaneously. EPA/ERDEM SAHIN

Λίγες ημέρες πριν από τον β’ γύρο των τουρκικών εκλογών, ο Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιεί διαδοχικές δημόσιες εμφανίσεις με τον αέρα του νικητή

Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε:

«τα αδέρφια μας από τη Δυτική Θράκη, τη Βουλγαρία και τα Βαλκάνια δεν είναι μετανάστες, είναι γνήσιοι γιοι της Τουρκίας».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Ερντογάν ανέφερε ότι «χαιρετά τους λυπημένους και περήφανους γιους της Ρωμυλίας, αγαπητούς νέους, κυρίες και αγαπητούς πολίτες» και εξέφρασε «την αγάπη και τον σεβασμό του σε όλους όσοι πονούν μαζί τους».

«Σήμερα, βλέπω μια υπέροχη πλημμύρα αγάπης, έναν ωκεανό αγάπης που εκτείνεται από την Προύσα στη Βοσνία, από την Κωνσταντινούπολη μέχρι τα Σκόπια. Εδώ, βλέπω το σύμβολο της αιώνιας αδελφότητάς μας, που ζυμώνεται με πόνο, βάσανα, αγάπη, στοργή και αλληλεγγύη.

Η Δημοκρατία της Τουρκίας αγωνίζεται για την ύπαρξη σε αυτά τα εδάφη».