Στο πλαίσιο της Athens Flying Week – Tanagra International Airshow ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα αμερικανικά F-35

Με τη συμμετοχή δεξιοτεχνών πιλότων από όλο τον κόσμο, η Athens Flying Week – Tanagra International Airshow άνοιξε το Σάββατο τις πύλες της για το κοινό στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας.

Στο πλαίσιο της Athens Flying Week – Tanagra International Airshow ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα αμερικανικά F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, τα οποία την Πέμπτη πέταξαν πάνω από την Αθήνα.

Φωτ. Μ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Φωτ. Μ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Φωτ. Μ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Φωτ. Μ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Φωτ. Μ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Φωτ. Μ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Φωτ. Μ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Μεταξύ άλλων, στην Athens Flying Week – Tanagra International Airshow (2-3 Σεπτεμβρίου 2023) συμμετέχουν:

  • Το Rafale Solo Display «Black Seven II» από τη Γαλλία με τον νέο επετειακό του διάκοσμο.
  • Το Eurofighter Typhoon Solo Display από τη Σαουδική Αραβία σε μια μοναδική επίδειξη πτητικών ικανοτήτων.
  • Τα μοναδικά F-16 «Dream Viper» από το Βέλγιο με την εντυπωσιακή πράσινη Οχιά και το κόκκινο «Dannebrog 800» από τη Δανία.

Πέντε ακροβατικά σμήνη ήρθαν στην Athens Flying Week:

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι «Ιππότες» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Fursan Al Emarat.
Τα «Γεράκια» της Σαουδικής Αραβίας, οι Saudi Hawks με τα πράσινα Bae Hawk Mk.65
Οι «Αετοί» της ισπανικής Αεροπορίας, οι Patrulla Aguila
Από την ελβετική Πολεμική Αεροπορία, η ακροβατική ομάδα PC-7 ενώ οι Ιταλοί WeFly, το μοναδικό ακροβατικό σμήνος ΑμεΑ στον κόσμο, εκτελούν εντυπωσιακές τους φιγούρες.
Ο Ιταλός πρωταθλητής Luca Bertossio με το μοναδικό ακροβατικό Glider και το Skyvan της AviationPhotoCrew.
Από την Athens Flying Week 2023 δεν λείπει το εντυπωσιακό F-16 «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως και το μοναδικό Τ-6 «Daedalus».

Το Air Show φιλοξενεί και το σύνολο των αεροπορικών μέσων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με το κοινό να έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά τα ελληνικά Rafale, F-4 Phantom, Mirage 2000-5, T-6 Buckeye καθώς και τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς.

Το κοινό έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει επιπλέον μια επίδειξη ικανοτήτων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, αλλά και μια εντυπωσιακή αερομαχία.

Παράλληλα, μαζί με τα ελληνικά και ξένα αεροσκάφη, έχει την ευκαιρία να απολαύσει και αεροπλάνα από τον στόλο της AEGEAN σε μοναδικούς σχηματισμούς πάνω από το αεροδρόμιο της Τανάγρας.

Στον χώρο λειτουργεί επίσης στατική έκθεση όπου, μεταξύ άλλων, δίνουν το «παρών» τα αυστριακά PC-7 Turbotrainer και το γερμανικό Tornado.

Όπως κάθε χρόνο, συμμετέχουν η RC Kavala Acro Team, με μια εκπληκτική επίδειξη αερομοντελισμού, οι Hellenic Skydivers που άνοιξαν και φέτος την Athens Flying Week με άλμα ελευθέρας και η Ανεμολέσχη Αθηνών.

naftemporiki.gr