Ινδία: Αν και απαγορεύονται οι γάμοι ατόμων κάτω των 18 ετών, ο νόμος παραβιάζεται
Η αστυνομία στο κρατίδιο Άσαμ στην Ινδία συνέλαβε πάνω από 1.800 άνδρες επειδή παντρεύτηκαν ή σχεδίαζαν να παντρευτούν ανήλικα κορίτσια ξεκινώντας μια επιχείρηση καταστολής της πρακτικής αυτής, όπως τη χαρακτήρισε σήμερα ο επικεφαλής του κρατιδίου.

«Ο παιδικός γάμος είναι ο πρωταρχικός λόγος πίσω από την παιδική εγκυμοσύνη, που με τη σειρά της ευθύνεται για τα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας της μητέρας και του βρέφους», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο γάμος κάτω των 18 ετών είναι παράνομος στην Ινδία, αλλά ο νόμος παραβιάζεται ανοιχτά.
Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι η χώρα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό από παιδιά νύφες στον κόσμο και ότι αυτός ανέρχεται σε περίπου 223 εκατομμύρια.
Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ανήλικα κορίτσια παντρεύονται κάθε χρόνο, αναφέρεται σε έκθεση της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα παιδιά, της UNICEF, του 2020.
«Από μουσουλμάνους ως ινδουιστές, χριστιανούς, μέλη φυλών μέχρι αυτούς που ανήκουν σε κοινότητες εργατών σε φυτείες τσαγιού, υπάρχουν άνδρες από όλα τα δόγματα και τις κοινότητες που συνελήφθησαν γι’ αυτό το ειδεχθές κοινωνικό έγκλημα», είπε ο Σάρμα.

ksipnistere