Πριν από δεκατρείς μήνες αποκαλύπτονταν η  πρόταση του είχε καταθέσει η αεροπορική Ryanair στο Υπουργείο Τουρισμού να συμπεριλάβει στο χειμερινό της πρόγραμμα τα Ιωάννινα και τον Βόλο και με πτήσεις από το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο και τη Στοκχόλμη.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η πρόταση αφορούσε πτήσεις κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Το Υπουργείο Τουρισμού απαξίωσε την πρόταση αναφέροντας απλά ότι επεξεργάζεται συγκεκριμένο πλάνο για την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού.

Η αποκάλυψη αυτή είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις, κυρίως από τους ξενοδόχους των Ιωαννίνων οι οποίοι είχαν πιέσει και είχαν διαμαρτυρηθεί για την στάση του Υπουργείου Τουρισμού.

Ακολούθησε κι ένας γενναίος καβγάς του Υπουργού Τουρισμού –του Βασίλη Κικίλια την περίοδο εκείνη- με εκπροσώπους του ξενοδοχειακού κλάδου κι έκτοτε ουδέν..

Κανείς δεν είδε ποτέ το στρατηγικό σχέδιο του Υπουργείου για τον χειμερινό τουρισμό και μάλλον η Ryanair δεν επανήλθε ποτέ.

Η ευκαιρία για τα Ιωάννινα προφανώς χάθηκε.

Η μεγάλη αεροπορική εταιρεία ωστόσο ανοίγει τα φτερά της για άλλους προορισμούς. Από τις 31 Οκτωβρίου εντάσσει στο πρόγραμμά της την γειτονική μας Αλβανία.

Κι όχι με ένα αλλά με 17 δρομολόγια σε εβδομαδιαία βάση.

Τα 17 δρομολόγια από και προς τα Τίρανα συνδέουν τη χώρα με εισερχόμενο τουρισμό μεγάλων Ευρωπαϊκών αγορών όπως το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Σουηδία και το Ην. Βασίλειο, και ο αερομεταφορέας εκτιμά ότι οι ανταγωνιστικές τιμές των ναύλων του θα δημιουργήσουν σημαντική τουριστική ανάπτυξη στη χώρα.

Σύμφωνα με τον αερομεταφορέα, οι συνδέσεις με την Αλβανία θα ανεβάσουν τη διασυνδεσιμότητα της χώρας, την τουριστική κίνηση καθόλη τη διάρκεια του έτους και την αύξηση του τουρισμού και θα στηρίζουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στο αεροδρόμιο των Τιράνων.

Το νέο πρόγραμμα πτήσεων για την Αλβανία θα προσφέρει….

-17 νέα δρομολόγια από πόλεις όπως το Ντίσελντορφ, οι Βρυξέλλες, το Λονδίνο, το Μιλάνο, το Παρίσι και η Ρώμη

-Οι ναύλοι θα ξεκινούν από 15 ευρώ για μονή διαδρομή

-Πάνω από 1,6 εκατ. επιβάτες ετησίως

-Διατήρηση περισσότερων από 1.000 θέσεων εργασίας στην Αλβανία

Παράλληλα, η εταιρία αναφέρει ότι σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Αλβανίας και τα αεροδρόμια της χώρας, εξετάζει την εισαγωγή και νέων δρομολογίων από και προς τα Τίρανα, καθώς και το άνοιγμα νέων δρομολογίων σε Αλβανικά αεροδρόμια μέσα στην ερχόμενη τριετία. Από Epirus post