Την προτροπή προς τους πολίτες να προχωρήσουν στην ευθεία σύγκριση των κυβερνητικών πεπραγμένων της ΝΔ με τα αντίστοιχα του ΣΥΡΙΖΑ. Για το λόγο αυτό άλλωστε έγινε η συνέντευξη Τύπου που είχε κατά βάση απολογιστικό χαρακτήρα.  Όποιος περίμενε, πάντως, «πυροτεχνήματα» προεκλογικού χαρακτήρα όπως π.χ. έκτακτο επίδομα Πάσχα προφανώς δεν γνώριζε τη στόχευση Μητσοτάκη. 

Βασικός στόχος της κυβέρνησης δεν είναι, όπως σημειώνουν συνομιλητές του πρωθυπουργού, η ανάδειξη της παροχολογίας και η υφαρπαγή ψήφων μέσα από ατελείωτα «θα».

Αντιθέτως, στο πρωθυπουργικό γραφείο κυριαρχεί η εκτίμηση ότι η οικονομία αποτελεί το «δυνατό χαρτί» της ΝΔ, μέσα από μια ολοκληρωμένη και κοστολογημένη πρόταση προς την κοινωνία, την οποία και θα μάθουν οι πολίτες στο σωστό timing. Γιαυτό ο πρωθυπουργός το μεσημέρι της Δευτέρας επέλεξε να μην προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

«Όλα θα γίνουν στην ώρα τους, όταν και εφόσον αυτό κριθεί βιώσιμο» απαντά η ίδια πηγή στο ερώτημα περί νέων μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση το προσεχές διάστημα. Πληροφορίες θέλουν τον κ.Μητσοτάκη να έχει στο μυαλό του πρόσθετες παροχές προς τους πολίτες, κάτι όμως που θα εξετάζει μέσα στον Φεβρουάριο και με την αυστηρή προϋπόθεση ότι οι αντοχές του προϋπολογισμού δε θα έχουν ξεπεραστεί.

Στέλεχος που γνωρίζει καλά το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης σημειώνει ότι η συνέντευξη Τύπου του κ. Μητσοτάκη αποτέλεσε ένα «τρέιλερ» όλων όσων θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες μέχρι και τις κάλπες. Παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα, όλα όσα έγιναν σχεδόν για τέσσερα χρόνια και όλα όσα μπορούν να συμβούν, αν περπατηθεί το ίδιο μονοπάτι.