Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των Ελλήνων αποδήμων, μετά το σκάνδαλο Ασημακοπούλου και την παράνομη χρήση προσωπικών email αλλά και την στάση των «γαλάζιων» στελεχών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας σε κανάλι, o κάτοικος εξωτερικού (Ολλανδία) Δημήτρης Σαββίδης, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ εκείνων που έλαβαν email από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και κινείται νομικά, «έχουν γίνει πάνω από 60 αγωγές στο ηλεκτρονικό σύστημα».

Ο ίδιος, περιέγραψε τρία βήματα που θα ακολουθηθούν, σημειώνοντας ότι είναι σε επικοινωνία με δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα, και πρόκειται να καταθέσουν ομαδική αγωγή. «Η αγωγή κατά του Δημοσίου που δεν φρόντισε να προστατεύσει τα προσωπικά μας δεδομένα. Η αγωγή κατά της κας Ασημακοπούλου που έκανε παράνομη χρήση των προσωπικών μας δεδομένων. Η αγωγή κατά κάθε τρίτου προσώπου που ευθύνεται για την διαρροή και παράνομη χρήση αυτών των προσωπικών δεδομένων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλες αυτές οι συμπεριφορές ένωσαν τους απόδημους», υπογράμμισε. «Αρχικά κάποιοι είπαν “δεν θα ασχοληθώ”. Όταν είδαν όλες αυτές τις συμπεριφορές είπαν “και αγωγή θα κάνω και με κάθε νομικό μέσο θα διεκδικήσω τα δικαιώματά μου”».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαββίδης τόνισε ότι «μας εξόργισε ότι την πρώτη ημέρα η κα Ασημακοπούλου «αντί να πει “παιδιά έγινε κάποιο λάθος, θα αναλάβω τις ευθύνες μου, θα τα βρω, θα ρίξω φως στην υπόθεση” είπε ότι της πετάμε λάσπη. Μας έβαλε μία μεγάλη ταμπέλα ότι είμαστε “φερέφωνα της αντιπολίτευσης”, ότι θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστολική ψήφο … με τις αναρτήσεις της στα social media και τις παρεμβάσεις της στα κανάλια “βγήκαμε τρελοί” και δολοπλόκοι, ότι έχουμε δόλο κατά της κυβέρνησης».

Το πιο εξοργιστικό, κατά τον ίδιο, είναι ότι «ο γραμματέας Αποδήμων κ. Θεοδωρόπουλος, ο άνθρωπος που βρίσκεται σε θέση που οποιοσδήποτε θα περίμενε ότι θέλει να ενδιαφερθεί για τα συμφέροντά τους, να εκπροσωπεί τους απόδημους, όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε να ρίξει φως, να προσπαθήσει να βρει τι έχει συμβεί, να ακούσει τα αιτήματά μας, αλλά μας επιτέθηκε. Είπε χαρακτηριστικά σε αναρτήσεις του ότι “εφευρίσκουν ιστορίες” για να χτυπήσουν την ευρωβουλευτή. Ο ίδιος άνθρωπος που ευθυνόταν για την παράνομη χρήση των προσωπικών μας δεδομένων, ήταν αυτός που μας κατηγορούσε. Φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης».

«Ακόμη χειρότερα, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως τέσσερις ημέρες μετά τις καταγγελίες μας δήλωσε ότι δεν έχει γίνει καμία διαρροή από το υπουργείο Εσωτερικών. Και λίγες ημέρες μετά, διαψεύστηκε. Δύο μπορούν να συμβαίνουν: είτε δεν γνώριζε, είτε έλεγε ψέματα», προσέθεσε ο ίδιος.

Νωρίτερα, ο κ. Σαββίδης περιέγραψε ότι ενώ «δεν έχουμε καμία “κομματική ταυτότητα”, δεν ανήκουμε σε κανέναν κομματικό “μηχανισμό” … την 1η Μαρτίου του 2024, στις 08.37 το πρωί, λάβαμε ένα email, προς έκπληξή μας, δίχως ποτέ να έχουμε δώσει την συγκατάθεσή μας για επικοινωνία και χρήση της προσωπικής μας διεύθυνσης, από μία ευρωβουλευτή … Δεν μας ενδιαφέρει σε ποιο κόμμα ανήκει. Μας εξόργισε και μας εξέπληξε ότι μπορούσε να έχει πρόσβαση στο ιδιωτικό μας email».