Η Ελλάδα έχει μία Πυραμίδα που τη συνοδεύουν πολλοί θρύλοι και το μυστήριο αν πρόκειται για ανθρώπινη κατασκευή.
Ηλεγόμενη Πυραμίδα, η υψηλότερη κορυφή του Ταΰγετου στα 2.407 μέτρα υψόμετρο, είναι ένας εντυπωσιακός γεωλογικός σχηματισμός που γοητεύει επισκέπτες, ερευνητές και ιστορικούς, κυρίως λόγω του ασυνήθιστα γεωμετρικού του σχήματος, που μοιάζει να είναι τεχνητό.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η κορυφή αυτή παρουσιάζει, πάνω από κάποιο σημείο, το σχήμα μίας σχεδόν τέλειας πυραμίδας, που ευθύνεται για το μυστήριο που την περιβάλλει εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Σύμφωνα με το κανάλι Up Stories στο Youtube, ακόμα και ερευνητές υποθέτουν πως αυτός ο σχηματισμός δεν μπορεί παρά να οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση, ως ένα μεγαλιθικό μνημείο, με πιθανή περίοδο κατασκευής του το τέλος της Εποχής του Λίθου και κατά τη διάρκεια της Εποχής του Χαλκού (3.500 – 2.000 π.Χ.).

Το φαινόμενο της πυραμίδας
Ένα φυσικό φαινόμενο που λαμβάνει χώρα μία συγκεκριμένη ώρα της ημέρας κάνει ακόμα πιο αληθοφανείς τις θεωρίες περί ενός φυσικού οβελίσκου. Κάθε χάραμα, η σκιά του βουνού, λόγω και του σχήματος της Πυραμίδας, παίρνει στον ορίζοντα ένα τέλειο σχήμα ισοσκελούς τριγώνου.

Οι φημολογίες περί της χρησιμότητας ή του σκοπού πίσω από την τοποθεσία ποικίλλουν. Κάποιοι πιστεύουν πως στο εσωτερικό της πυραμίδας του Ταΰγετου, υπάρχει ένα κρυφό ως σήμερα πέρασμα που οδηγεί σε απόκρυφους «τύμβους».

Άλλοι θέλουν να είναι η τοποθεσία ενός αρχαίου παρατηρητηρίου, σημείου σκοπιάς, ακόμη και αστεροσκοπείου.

Πάντως, καμία αρχαιολογική έρευνα μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιώσει αυτές τις θεωρίες.