Σε αδιανόητο φιάσκο για την κυβέρνηση μετατράπηκε η νομοθέτηση της επιστολικής ψήφου, όπως αποδεικνύεται από τους αριθμούς τωνεγγεγραμμένων χρηστών που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς το σκάνδαλο Μισέλ Gate εξαγρίωσε τους Έλληνες του εξωτερικού που γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση. 
Η κυβέρνηση και η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως χαρακτήριζαν συνεχώς την επιστολική ψήφο εμβληματική μεταρρύθμιση αλλά τελικά μόνο το 25% των εγγεγραμμένων στην πλατφόρμα είναι Έλληνες που διαμένουν σε χώρες του εξωτερικού

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών οι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα που υπέβαλαν αίτηση για να ψηφίσουν επιστολικά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ανήλθαν σε 202.556,εκ των οποίων 153.322 (75,7%) είναι κάτοικοι Ελλάδας και μόλις 49.234 (24,3%) Έλληνες που διαμένουν εκτός συνόρων. 

Οι περίπου 50.000 εγγεγραμμένοι απόδημοι είναι μόνο οι διπλάσιοι (οι εγγεγραμμένοι τότε ήταν 22.855 και είχαν ψηφίσει 18.203) από τους Έλληνες του εξωτερικού που εγγράφηκαν στους εκλογικούς καταλόγους για να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές του 2023.
Οι αριθμοί είναι ακόμη πιο απογοητευτικοί με βάση τα επί μέρους στοιχεία.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Γερμανία με πολύ μεγάλη και οργανωμένη ελληνική κοινότητα εγγράφηκαν μόλις 9.578 ψηφοφόροι. 
Άλλοι 9.090 εγγράφηκαν από τη Βρετανία και μόλις 3.857 από τις ΗΠΑ.
Επίσης, από το Βέλγιο εγγράφηκαν 3.491 κι άλλοι 3.119 από την Ολλανδία.

Μισέλ Gate

Το σκάνδαλο της διαρροής των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων, με πρωταγωνίστρια τηνΆννα Μισέλ Ασημακοπούλου, συνέβαλε τα μέγιστα στο κυβερνητικό κάζο και πρόκειται για μία εξέλιξη που δεν μπορεί να αμφισβητήσει το Μέγαρο Μαξίμουκαι το υπουργείο Εσωτερικών.
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και επειδή αφορά σε Έλληνες του εξωτερικού – όπου τα πολλά και φιλικά ΜΜΕ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορούν να επηρεάσουν την κατάσταση– η υπόθεση θα παραμείνει στο προσκήνιο.
Εξάλλου ήδη έχουν κατατεθεί σχεδόν 230 αγωγές και το ποσό που διεκδικούν αγγίζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

www.bankingnews.gr