όλα τα αλλά με πρώτα το κυκλοφοριακό, την καθαριότητα , τις θέσεις πάρκινγκ για τους τουρίστες , τη εύρυθμη λειτουργία του δήμου με τις αθρόες ρουσφετολογικές

προσλήψεις εδώ και χρόνια τα είχαν λύσει..

Το θέμα της αδειοδότησης του υδατοδρομίου τέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Όμορφη Πόλη» Παντελή Κολόκα και απάντησαν σχετικά οι αντιδήμαρχοι Κώστας Γκόγκος και Θωμάς Γιωτίτσας αλλά και ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

«Έχει σχηματιστεί ένας  ολόκληρος φάκελος και από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Είχαμε μία συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία. Υπήρχαν ορισμένες αντιδράσεις σχετικά με την οριοθέτηση στην προβλήτα και το υπόλοιπο τμήμα του λιμανιού του Περάματος. Ξεκαθαρίσαμε ότι η νομοθεσία είναι σαφής και πρέπει να συμπεριληφθεί όλο το κομμάτι. Αναμένουμε απάντηση από την Κτηματική μετά τις επικοινωνίες που θα έχει με το Υπουργείο Οικονομικών» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Κώστας Γκόγκος.

Από την τοποθέτηση του αντιδημάρχου Θωμά Γιωτίτσα έγινε σαφές ότι η διαδικασία για την λειτουργία του υδατοδρομίου δεν θα είναι σύντομη.

«Το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να εγκρίνει την παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης του υδατοδρομίου στο Δήμο για να προχωρήσει η διαδικασία. Όμως υπάρχουν κι άλλα βήματα που πρέπει να γίνουν. Ένα από αυτά είναι ο φορέας που θα λειτουργήσει το υδατοδρόμιο και αν απαιτείται Δημοτικό Λιμναίο Ταμείο… Είμαστε μακριά ακόμη από τη λειτουργία του υδατοδρομίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιωτίτσας.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του σημείωσε ότι κυβερνητική επιλογή ήταν να δοθεί προτεραιότητα στα θαλάσσια υδατοδρόμια και σε δεύτερο χρόνο να εξεταστούν τα λιμναία. Υπογράμμισε πως από την πλευρά του Δήμου εξετάζεται και το θέμα του λιμναίου ταμείου και αν χρειαστεί θα προχωρήσει.