Ο κ. Χατζηδάκης στη σημερινή του ομιλία είπε ότι είναι πεπεισμένος πως ο Πρωθυπουργός δεν έχει σχέση με τις υποκλοπές και ότι είναι ο πρώτος που θέλει να διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Στην περίπτωσή μου είναι σαφές ότι ορισμένοι πράκτορες «000» ή κάποιοι Κλουζώ αποφάσισαν να επιδείξουν το αστυνομικό τους δαιμόνιο και να εξαντλήσουν τη φαντασία τους σε μένα. Μπορεί να έχω κατακριθεί για τις ιδεολογικές μου τοποθετήσεις αλλά ποτέ κανένας δεν αμφισβήτησε την ηθική μου . Και στη συνέχεια διέρρευσαν τις πληροφορίες σε μέσα αντίπαλα στην κυβέρνηση» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει Έλληνας που να έχει ενοχληθεί περισσότερο από τον ίδιο επισημαίνοντας ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα καθώς η ζωή του είναι διαυγής.

«Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να αισθάνεσαι ότι παρακολουθείται κάθε φράση και επικοινωνία σου. Είμαι ο πρώτος που θέλω να διαλευκανθεί από τη δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όλων αυτών των μεθοδεύσεων. Ενώ εγώ θέλω να διαλευκανθεί η υπόθεση και για βαθιά προσωπικούς λόγους έχω την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κινήσεις του ενδιαφέρεται πρωτίστως να ρίξει την κυβέρνηση. Και γι’ αυτό στοχοποιεί τον Πρωθυπουργό. Ο Πρωθυπουργός όμως αντέδρασε αμέσως. Στην περίπτωση μου είναι ένας Πρωθυπουργός με τον οποίον έχουμε δεκαετίες κοινή διαδρομή. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει προσωπικά καμία σχέση με αυτή την υπόθεση. Άλλωστε αυτή την υπόθεση, τη δύσοσμη χρησιμοποιούν τώρα κάποιοι εις βάρος του».

Ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο πρωθυπουργός με την απομάκρυνση του γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού και του διοικητή της ΕΥΠ, σημειώνοντας ότι έχει δείξει σεβασμό των θεσμών. «Κυρίως όμως στην περίπτωσή μου είναι ένας Πρωθυπουργός με τον οποίο έχουμε επί δεκαετίες κοινή διαδρομή. Δεν είναι μυστικό. Είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι. Και γι’ αυτό τον λόγο επαναλαμβάνω ότι είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο Πρωθυπουργός δεν είχε καμία γνώση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης, που άλλωστε χρησιμοποιείται τώρα εις βάρος του», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έθεσε το ερώτημα ποιος είναι αυτός που επικρίνει και παριστάνει τον εισαγγελέα. «Έχετε ακούσει για τα δυο ειδικά δικαστήρια που αυτή την ώρα έχει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πλάτη. Έχετε ακούσει για τον Μάξιμο Σαράφη. Έχετε ακούσει για υποκλοπές που βεβαιωμένα σε κάποιες περιπτώσεις γινόταν εις βάρος των δικών σας υπουργών επί ΣΥΡΙΖΑ. Τα προσυπογράφω, αλλά δεν θέλω να οξύνω περισσότερο το κλίμα. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα από την αντιπολίτευση να ελέγξει αυστηρά την κυβέρνηση. Ωστόσο, η τοξική και εμπαθής αντιπολίτευση, που ασκεί μονίμως ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακόμη περισσότερο τους τελευταίους μήνες, ζημιώνει τη χώρα και τις προοπτικές της», τόνισε.

«Μιλά για πολιτική αξιοπρέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ που η αναξιοπιστία του έχει γίνει διεθνές ανέκδοτο; Που πριν μερικούς μήνες έκανε αντιπολιτευτική σημαία την υπόθεση της μικρής Μαρίας στον Έβρο και δεν τολμά να ζητήσει συγνώμη; Που κατηγορείται για σακούλες με μαύρα χρήματα; Μαθήματα σοβαρότητας, αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας από τον ΣΥΡΙΖΑ ειδικά δεν δέχομαι», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης στάθηκε μεταξύ άλλων στην αντιμετώπιση των διαδοχικών κρίσεων του κορονοϊού, της τουρκικής προκλητικότητας και της ενεργειακής κρίσης, στη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση της ανεργίας από 17,5 σε 11,4%, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων και την αύξηση των συντάξεων, τα μέτρα για την οικογένεια.

«Δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι είμαστε μια κυβέρνηση αλάθητων. Κλασική περίπτωση είναι το θέμα που συζητάμε. Το ισοζύγιο όμως είναι παραπάνω από θετικό. Αυτή η κυβέρνηση πήγε τη χώρα μπροστά και είναι η μόνη που μπορεί να της εξασφαλίσει μια σταθερή πορεία και μια σύγχρονη προοπτική. Πολύ περισσότερο που απέναντί μας έχουμε ένα κόμμα που επιδιώκει αμετανόητο να επανέλθει στην εξουσία. Να επανέλθει μέσα από μια ακραία, εμπαθή αντιπολίτευση και μια βλαπτική για τη χώρα τοξικότητα. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας λοιπόν θα απορρίψουμε την πρόταση δυσπιστίας. Θα προχωρήσουμε μπροστά με σοβαρότητα και αίσθημα εθνικής ευθύνης. Με επίγνωση ασφαλώς των όποιων λαθών μας. Αλλά και συναίσθηση της ιστορικότητας των στιγμών. Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στους Έλληνες. Υποχρέωση απέναντι στην πατρίδα μας», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.