μέσω οπλικών συστημάτων που όπως επισημάναμε και προχθες θα τα ακριβοπληρωσουμε για μια ακόμη φορά χωρίς να έχουμε αφενός τη βούληση, αφετέρου την ευχέρεια να τα χρησιμοποιήσουμε αν χρειαστει αφού και γιαυτο ακόμη απαιτείται η …άδεια των πωλητών κι επικυρίαρχων, αντιλαμβάνεστε δρ πια κατάσταση βρίσκεται απ το 1974 κυρίως η χώρα… Και μην μας πουν ότι θεωρητικολογουμε η αρεσκόμεθα σε θεωρίες συνωμοσίας αφού ούτε το 1974 μας επέτρεψαν να πετάξουμε τους Τούρκους στη Θάλασσα ούτε το 1996 το επιχειρήσαμε καν λόγω δουλικότητας..

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΠΡΟΧΘΕΣ

πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απόκτηση των F-35 και στην επιστολή του Άντονι Μπλίνκεν, τονίζοντας πως με αυτή την επιστολή επισφραγίζεται το στρατηγικό βάθος των σχέσεων ΗΠΑ – Ελλάδος.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα νομοσχέδια για τους γάμους των ομοφύλων και τα μη κρατικά ΑΕΙ αλλά μίλησε και για τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Πιο αναλυτικά:

«Κυρία πρόεδρε θα ήθελα καταρχάς να σας ενημερώσω για τις σημαντικές εξελίξεις που είχαμε το Σαββατοκύριακο στα ζητήματα που αφορούν την εξωτερική και αμυντική μας πολιτική. Και αναφέρομαι προφανώς στην επιστολή την οποία έλαβα από τον υπουργό εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Μπλίνκεν με την οποία και επίσημα η Ελλάδα εντάσσεται στο πρόγραμμα των F-35, λαμβάνει ταυτόχρονα όμως και μία πολύ σημαντική δωρεάν αμυντική βοήθεια από τις ΗΠΑ.

Η επιστολή αυτή είναι η καλύτερη επισφράγιση του στρατηγικού βάθους των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και επιβεβαιώνει έμπρακτα ότι μία αξιόπιστη αλλά και δυναμική εξωτερική πολιτική μπορεί να έχει πολύ ουσιαστικό αντίκρισμα για την μελλοντική θωράκιση της χώρας, ειδικά στον τομέα της ενίσχυσης της αποτρεπτικής της δυνατότητας», είπε στις πρώτες του κουβέντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η εξάρτηση της χωρας απ τον ξένο παράγοντα και ουχι τα πανάκριβα εξοπλιστικά , το αμυντικό πρόβλημα της χώρας…

 ΙΑΝ 27, 2024

Οι Τούρκοι γνωρίζουν λοιπόν εκ τουχασφαοιυσ ότι δεν πρόκειται για…100 λόγους και κυρίως διότι οι Αμερικσνοι επικυρίαρχοι κουμαντάρουν τον τόπο, να χρησιμοποιήσουμε ούτε τα F 35 ποτε …Αυτό είναι το πρόβλημα της Άμυνας της χώρας ,είναι πρωτίστως πολιτικό κι εξαρτήσεως από ξένες δυνάμεις και ουχι τεχνικό…Διότι για να επιστρέψουμε στην πρόσφατη Ιστορία, οιΤουρκοι ούτε το 1974 θα αποτολμούσαν τον ΑΤΤΙΛΑ εάν δεν ε γνώριζαν από πρώτο χέρι απ τους φίλους των Βρετανους και Αμερικανούς ότι ο μεν Ιωαννιδης ήταν «δεμένος» οι δε παλαιοπολιτικοι , ο Μακάριος και οι αρχηγοί των όπλων συμμέτοχοι της προδοσίας…Και τότε η διακυβέρνηση Παπαδόπουλου είχε διασφαλίσει υπεροπλία στον αέρα και τη θάλασσα με Φάντομ και υποβρύχια αλλά αυτά δεν εστάλησαν ποτε για να μην θυμίσουμε το ντροπιαστικό 1996 της ντροπής των Ιμιων Σημίτη, συνεπώς υποκριτικοί οι πανηγυρισμοί Μητσοτακη..