Τα θέλουν όλα στο ΜΗΔΕΝ!
Νέοι όροι έρχονται συνεχώς στο προσκήνιο σε ό,τι αφορά την…κλιματική φρενίτιδα.

Η Σύνοδος COP28 για το Κλίμα συνεχίζεται και τα κράτη και οι φορείς που συμμετέχουν σε αυτή προσπαθούν απεγνωσμένα να φέρουν τον πλανήτη πιο κοντά σε μία «αναγκαστική και βίαιη απανθρακοποίηση».

Τελευταία προωθούνται όροι που οι πολλοί δεν είχαν ξανακούσει, όπως το «παγκόσμια βιώσιμη ψύξη», η οποία είναι συνιφασμένη με την δραστική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 60%+ μέχρι το 2050.

Κι αυτό αγνοώντας τις προειδοποιήσεις κορυφαίων επιστημόνων για τις κατακλυσμιαίες συνέπειες που μπορεί να έχει ένα τέτοιο εγχείρημα για τον ίδιο τον πλανήτη και την πορεία του ανθρώπινου πολιτισμού.

Οι εθνικές κυβερνήσεις που συμμετέχουν στο Global Cooling Pledge (Δέσμευση Παγκόσμιας Ψύξης) έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν για να μειώσουν τις εκπομπές που σχετίζονται με την ψύξη σε όλους τους τομείς κατά τουλάχιστον 68 τοις εκατό παγκοσμίως σε σχέση με τα επίπεδα του 2022 έως το 2050, σύμφωνα με τον περιορισμό της παγκόσμιας μέσης αύξησης της θερμοκρασίας στους 1,5°C. Παρακάτω είναι η Δέσμευση.

Δείτε άτομα που θέλουν να μας…«σώσουν»:

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo.el.gr