Φωτό αρχείου από καλλιέργεια σιτηρών σε περιοχή του νομού Δράμας. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ/EUROKINISSI

ΣΣ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΙΑΛΛΟΥΣ???

Σειρά συναντήσεων με πρέσβεις χωρών στην Ελλάδα είχε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, προκειμένου να συζητήσει για ζητήματα που αφορούν το μεταναστευτικό.
Ειδικότερα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, συναντήθηκε με τον πρέσβη της Αιγύπτου στην Ελλάδα, Ομάρ Αμέρ Γιουσέφ.

Κατά την συνάντησή τους υπογράμμισαν την ισχυρή βούληση των κυβερνήσεών τους για την υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου για την απασχόληση εποχικών εργαζομένων στον γεωργικό τομέα, που υπογράφτηκε στις αρχές του έτους από την ολομέλεια της ελληνικής Βουλής.

Τέλος, ο κ. Καιρίδης συναντήθηκε και με τον πρέσβη του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα, Ασούντ Αχμέντ. Αναφέρθηκαν στο άριστο επίπεδο των σχέσεων των δύο κρατών και αντάλλαξαν απόψεις, αναφορικά με την υλοποίηση της διμερούς συμφωνίας για τη μετανάστευση και την κινητικότητα που υπεγράφη τον Φεβρουάριο 2022.

Αίγυπτος και Μπαγκλαντές είναι δύο χώρες με τις οποίες η Ελλάδα έχει υπογράψει διμερείς συμφωνίες για μετακλήσεις εποχικά εργαζομένων.

Στον σχεδιασμό του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου περιλαμβάνεται και η υπογραφή τέτοιων συμφωνιών και με άλλες χώρες όπως η Μολδαβία, η Γεωργία, κ.ά. σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών για την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών και της εθνικής οικονομίας.