Που είναι ο σεβασμός στις δημοκρατικές διαδικασίες; Απ την επόμενη κιόλας των εσωκομματικών άρχισαν τα όργανα… Οι 150.000 που ΕΨΗΦΙΣΑΝ ΔΕΜ σημαίνουν κάτι;

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το ιστορικό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Σταθάκης σε άρθρο του με τίτλο «αποχαιρετώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν υπάρχει πια» ξεμπροστιάζει το «κόμμα Κασσελάκη, Παππά, Πολάκη» όπως το κατονομάζει και κάνει λόγο για «νίκη των λαϊκιστών», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την έξοδό του από τον ΣΥΡΙΖΑ, δύο ημέρες μετά την ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος μίλησε για «χαμένη περηφάνια» και πως πια είναι «δύσκολο να υπάρξει περηφάνια σ’ αυτό το κόμμα».

Στο μακροσκελές άρθρο του, το πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «με την νίκη Κασσελάκη και των λαϊκιστών διαλύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα και έκλεισε η περίφημη “αριστερή παρένθεση”» και επισημαίνει πως «προγραμματικά είναι παντελώς ανύπαρκτοι και ως πολιτικό προσωπικό ανίκανοι να συμβάλλουν στην παραγωγή νέων ιδεών για την κατάκτηση της πλειοψηφίας ή τη διακυβέρνηση».

«Οι λαϊκιστές είναι θιασώτες της αναβίωσης του παραδοσιακού δικομματισμού. Είναι φιλικοί στη χρήση παραδοσιακών εργαλείων πολιτικής, όπως οι πελατειακές σχέσεις, ενώ ο πολιτικός τους λόγος είναι επικεντρωμένος στον “Αντι-Μητσοτακισμό», αναφέρει ακόμα και υπογραμμίζει πως επικρατεί μια «αντι-αριστερή» υστερία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και για επικράτηση της lifestyle πολιτικής».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη γράφει ότι «επενδύει στην Τραμπική φαντασίωση της αδιαμεσολάβητης σχέσης με τη μάζα, του “εγώ μιλάω με την κοινωνία απευθείας και δεν χρειάζομαι το κόμμα”» λέγοντας ότι κάθε δημόσια εμφάνισή του «έχει επαναλαμβανόμενες κοινοτυπίες περί άμεσων και πρακτικών λύσεων που “θέλει ο λαός”, θα τις “λέει ο λαός” και ο Κασσελάκης “θα τις εφαρμόζει”. Ο “ακραίος λαϊκισμός” είναι το νέο μοτίβο του ΣΥΡΙΖΑ και δεν χρειάζονται «πολλά λόγια» ή βαθυστόχαστες αναλύσεις».

Στο τέλος του άρθρου σημειώνει  ότι «το αριστερό κοινό που εγκατέλειψε το ΣΥΡΙΖΑ το 2023 είναι μεγάλο, σίγουρα η πλειοψηφία των 15 μονάδων που απώλεσε. Και η τάση συνεχίζεται. Οι Αριστεροί και Αριστερές θα κρίνουν και είμαστε πολλοί», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος.