Με την ομόφωνη έγκριση των πέντε υποψηφιοτήτων για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ξεκίνησαν οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος. Οι υποψηφιότητες των Έφης ΑχτσιόγλουΕυκλείδη ΤσακαλώτουΣτέφανου ΤζουμάκαΝίκου Παππά και Στέφανου Κασσελάκη εγκρίθηκαν ως ενιαία πρόταση.

Επιπλέον, εγκρίθηκε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία για την προεδρία του κόμματος.

Πρώτη τοποθετήθηκε η γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Ράνια Σβίγκου στη συνέχεια ο αναπληρωτής γραμματέας, Γιώργος Βασιλειάδης, και έπειτα η Έφη Αχτσιόγλου, οΕυκλείδης ΤσακαλώτοςΝίκος ΠαππάςΣτέφανος Τζουμάκας και Στέφανος Κασσελάκης.

Δείτε live το συνέδριο ΕΔΩ

Ποιοι στηρίζουν την υποψηφιότητα Κασσελάκη

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης, προσκομίζοντας τις απαιτούμενες 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Στην κατάθεση της υποψηφιότητας του προς το προεδρείο του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο κ. Κασσελάκης αναφέρει:

«Με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου του 2022 δικαίωμα υποψηφιότητας για την θέση του προέδρου του κόμματος έχει κάθε μέλος το οποίο, εντός των προβλεπόμενων από το καταστατικό προθεσμιών, καταθέτει την επιθυμία του είτε σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είτε κατά την έναρξη -στην προκειμένη περίπτωση- των εργασιών του Διαρκούς Συνεδρίου, το χρονοδιάγραμμα του οποίου αποφασίστηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Αναγκαία προϋπόθεση για να γίνει δεκτή μια υποψηφιότητα είναι η υποστήριξή της, τουλάχιστον από το 10% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Σήμερα 2 Σεπτεμβρίου 2023 σεβόμενος τις διαδικασίες του κόμματος, στο οποίο συνειδητά έγινα μέλος και του οποίου την πολιτική απόφαση και το Καταστατικό τιμώ και δεσμεύομαι να υπηρετώ, καταθέτω την υποψηφιότητά μου για την θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσκομίζοντας τις παρακάτω υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου.

Αθήνα 2 Σεπτεμβρίου 2023

Στέφανος Κασσελάκης».  Από liberal.gr

Ακολουθούν οι υπογραφές των μελών τη ΚΕ:  

1) Τζάκρη Θεοδώρα βουλευτής

2) Πολάκης Παύλος βουλευτής

3) Γιώργος Τσίπρας  τ.βουλευτής

4) Χαρίτου Δημήτρης  τ.βουλευτής

5) Μπέτυ Σκούφα  τ.βουλευτής

6) Αυλωνίτου Ελένη  τ.βουλευτής

7) Ντζιμάνης Γιώργος τ.βουλευτής

8)Θανάσης Οικονόμου τ.βουλευτής

9) Κλειώ Αγγουράκη

10) Γιώργος Αδαμίδης

11) Ιωάννης Βάθης

12) Ελένη Γιακουμάκη

13) Αναστασία Δαούση

14) Μαρία Καλουδιώτη

15) Χρύσα Καραγιάννη

16)Χρυσάνθη Κισκίρα

17)Σοφία Λάγιου

18) Αγγελική Λεβέντη

19)Κατερίνα Λουκάκη

20) Κορνηλία Μακρή

21)Κατερίνα Μαλακού

22) Ρίτσα Μέμτσα

23) Λάμπρος Μοσκαχλαϊδής-Λαμπρόπουλος

24) Λεωνίδας Μπεχράκης

25) Γεωργία Ρανέλα

26) Αγγελική Σμυρνάκη

27) Μαύρα Σαραντοπούλου

28) Αγγελική Ταυλαρίου

29) Ψιμόπουλος Δημήτρης

30) Κώστας Ταφλανίδης    

Ρ. Σβίγκου: Σημείο καμπής και ώρα ευθύνης για όλους η διαδικασία εκλογής προέδρου

«Η διαδικασία εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί σημείο καμπής και ώρα ευθύνης για όλους», ανέφερε η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου, στην έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που ενέκρινε τις πέντε υποψηφιότητες και πρόσθεσε: «Το στοίχημα είναι η προσέλευση στις κάλπες. Όλες και όλοι πρέπει να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και είναι δυνατός. Το μήνυμα για μια ενωμένη και ισχυρή Αριστερά για έναν ενωμένο και ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσει προοπτική στο μέλλον του τόπου και των ανθρώπων του».

Στην ομιλία της η κ. Σβίγκου αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα: «Σήμερα γράφουμε στην πράξη τη νέα σελίδα για το κόμμα και κηρύσσουμε την αρχή της διαδικασίας ανασυγκρότησης. Μίας διαδικασίας ανασυγκρότησης που έχει την στήριξη του εμβληματικού προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα, του πρώτου αριστερού πρωθυπουργού της χώρας. Του επικεφαλής μίας κυβέρνησης που έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια και στήριξε τους κοινωνικά ασθενέστερους. Μίας κυβέρνησης που ανέλαβε την ιστορική ευθύνη και υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε πρόεδρος ενός μικρού κόμματος της Αριστεράς και έγινε πρόεδρος του μεγαλύτερου αριστερού κόμματος της Ευρώπης».