Τις τρομακτικές στιγμές που έζησαν στα χέρια των δύο ανδρών που μπήκαν στο σπίτι τους το βράδυ της Τρίτης περιέγραψε η 82χρονη η οποία έπεσε θύμα των ληστών μαζί με τον 85χρονο αδελφό της στη Φθιώτιδα.

Όπως είπε στο MEGA ο τρόμος για τα δύο αδέλφια διήρκησε συνολικά τρεις ώρες: «Μας έδεσαν τα χέρια σταυρωτά με ταινία, μας έδεσαν τα πόδια, μας φίμωσαν εκεί και έλεγαν ‘’τα λεφτά αλλιώς θα πεθάνετε’’. Έψαχναν τα λεφτά, ‘’θα σας σκοτώνουμε, θα κάνουμε, θα φτιάξουμε’’. Έψαξαν το σπίτι, το έκαναν φύλλο και φτερό. Δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα, ούτε τα φάρμακά μας».

Σύμφωνα με την ηλικιωμένη γυναίκα «δεν μας χτύπησαν. Μόνο έλεγαν ‘’μην μιλάτε, θα σας σκοτώσουμε’’. Πήραν και μία ψαλίδα, αυτές που κόβουν τα πλέγματα, μας είπαν ‘’θα σας κόψουμε τα δάχτυλα’’. Το κινητό μας το έσπασαν, μας χάλασαν το ρούτερ, δεν είχαμε να πάρουμε τηλέφωνο. Ποιος να μας βοηθήσει; Δεν έχουμε κανέναν εδώ».

Οι δύο ληστές απείλησαν, μάλιστα, να κάψουν τα δύο αδέλφια: «Χαρτιά που είχαμε εδώ, τα έκαψαν στον διάδρομο. Έκαψαν και τα χαλιά, έριξαν οινόπνευμα και τα έκαιγαν. ‘’Θα σας κάψουμε μέσα’’, έδεσαν τον αδελφό μου σε μία καρέκλα ‘’θα σε πάρουμε να σε πάμε μέσα εκεί’’».