Η  ΝΔ έχει χάσει την ψυχραιμία της υπό το βάρος των συνεχιζόμενων αποκαλύψεων για το έγκλημα στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023 με τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλήνα είναι πλέον καμένο χαρτί και πιθανώς να αποτελέσει και Ιφιγένεια προς κατευνασμό της κοινής γνώμης.
Οι πολίτες δεν έχουν ξεχάσει το έγκλημα – σιδηροδρομική τραγωδία και σε συνδυασμό με άλλες σκανδαλώδεις υποθέσεις, όπως το Μισέλ – Gateαλλά και τα πραγματικά και καυτά προβλήματα (ακρίβεια) η κυβέρνηση βρίσκεται σε προφανή αμηχανία.
Οι επιθέσεις περί κράτους δικαίου και δικαιοσύνη, που δέχεται από την Ευρώπη, τη φέρνουν σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση ενώ το κίνημα των υπογραφών για τα Τέμπη (πάνω από 1.330.000) προκαλούν πανικό στο γαλάζιο στρατόπεδο

Έτσι το απόγευμα του Σαββάτου (23/3/2024) με μία περίεργη ανακοίνωση η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προετοιμάζει επεισόδια εν όψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου. 
Μάλιστα η ΝΔ καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για χυδαία εργαλειοποίηση των Τεμπών και τη δημιουργία νέων «Αγανακτισμένων» ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για προβοκάτσια της κυβέρνησης.