Ποιο νόημα έχει ο,τι γίνεται και όπως γίνεται οποιος κι αν είναι ο Κασσελακης αφού ακόμη δεν έχει δοκιμαστεί καν σε μια εκλογή μετά την πανηγυρική απευθείας εκλογή του;

«Έχω κάνει λάθη, αλλά δεν μπορεί κανείς να μου καταλογίσει ότι βρήκα μια κατάσταση που ήταν στρωμένο κρεβάτι» στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει οΣτέφανος Κασσελάκης, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητά του ότι θα ηγηθεί του κόμματος στιςεθνικές εκλογές και θα γίνει πρωθυπουργός.
«Αυτός είναι ο ρόλος μου. Εάν ήταν να είχα εκλεγεί μόνο για τις ευρωεκλογές, να μου το είχανε πει πριν κατέβω για τπρόεδρος του κόμματος!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο», σημειώνοντας ότι «μόνο η βάση μας μπορεί να με διώξει».
Δηλώνει πως ήρθε 1.000% για να μείνει στη χώρα και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μάλιστα ότι «κάθε μέρα που περνάει το καταλαβαίνει αυτό ο κόσμος. Δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να κάνει κανείς, εκτός από την ίδια τη βάση του κόμματος, για να με κάνει να αποχωρήσω».
Υπογραμμίζει δε, πως είναι στο τιμόνι του κόμματος 5 μήνες, αλλά στην πράξη 2,5 μήνες, αφού το 50% αυτού του χρόνου αφιερώθηκε αντικρούοντας μέλη του κόμματος που είχαν διαφορετικά κίνητρα από την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας παράλληλα πως το κόμμα βγήκε κάτι παραπάνω από λαβωμένο από τις περασμένες βουλευτικές εκλογές.
Υπενθυμίζει  πως «μεταξύ Μάη και Ιούνη εγώ ήμουν στην  εκλογική επιτροπή με επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και έτρεχα μαζί του με τον Αλέξη πάνω-κάτω, όταν άλλοι τον είχαν εγκαταλείψει και σχεδίαζαν τις επόμενες μέρες τους στο κόμμα. Ανιδιοτελώς ήμουν στο Επικρατείας, ανιδιοτελώς έτρεξα τότε και αντιδιοτελώς κάνω αυτό που κάτω τώρα. Είμαι εδώ για να προσφέρω  στο τόπο μου. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιλέξει έναν ριζοσπαστικό άνθρωπο για αυτή τη θέση. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανέβει καθόλου και θεωρώ ότι έχουμε πολύ μεγάλο περιθώριο να κερδίσουμε, εφόσον ανανεώσουμε το κόμμα μας. Όσο περνά ο καιρός, ο κόσμος βλέπει ότι δεν με έχει φυτέψει κανείς, ότι τα κίνητρά μου είναι αγνά, ότι μαθαίνω γρήγορα όσα δεν γνωρίζω, δημιουργώ ομάδες, φέρνω καλό κόσμο και δεν φοβάμαι να κάνω τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα με επιβραβεύσουν γι΄αυτό».