Ο διχασμός που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώθηκε πλήρως και στην ψηφοφορία για το νέο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μετά την πρώτη ομιλία του νέου προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, ενώπιον των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπέρ της πρότασης για το νέο προεδρείο ψήφισαν 28 βουλευτές, ενώ υπήρξαν και 16 λευκά. Με τις περισσότερες εσωκομματικές αντιδράσεις να προκαλούνται από την επιλογή του Παύλου Πολάκη για τη θέση του Συντονιστή Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του κοινοβουλευτικού έργου. Θέση, την οποία επί προεδρίας Αλέξη Τσίπρα κατείχε ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Σημειώνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να μην λάβει μέρος στην ψηφοφορία. 

Ο Νίκος Παππάς (ο οποίος δεν παρέστη στη συνεδρίαση λόγω κορονοϊού) αναλαμβάνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ενώ ο Γιώργος Τσίπρας διευθυντής της ΚΟ, όπως είχε ανακοινωθεί την επομένη της εκλογής του Στ. Κασσελάκη.

Απόντας από την ψηφοφορία ήταν και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Όθων Ηλιόπουλος.

Εκτός από τον Σωκράτη Φάμμελο, που παραμένει επικεφαλής της ΚΟ, στο νέο προεδρείο θα έχουν θέση και οι:

Νέα Γραμματέας ΚΟ αναλαμβάνει η Θεοδώρα Τζάκρη.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Νίκος ΠαππάςΘεόφιλος Ξανθόπουλος και Διονύσης Καλαματιανός (μέχρι πρότινος γραμματέας). Δεν θα είναι πλέον κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος οΝάσος Ηλιόπουλος, που είχε στηρίξει την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου.

Διευθυντής ΚΟ ο Γιώργος Τσίρπας.

Συντονιστής Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του κοινοβουλευτικού έργου ο Παύλος Πολάκης

Ποιοι ψήφισαν λευκό

Σύμφωνα με πληροφορίες, λευκό επέλεξαν η Έφη Αχτσιόγλου και στελέχη που την στήριξαν (Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Κώστας Μπάρκας κλπ), μέλη της «Ομπρέλας» (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πέτη Πέρκα, Σία Αναγνωστοπούλου, Γιώργος Ψυχογιός) και κάποιοι «προεδρικοί» η Όλγα Γεροβασίλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μερόπη Τζούφη, αλλά και οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και Φερχάτ Οσγκιούρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε άλλο χρονικό σημείο της σημερινής συνεδρίασης, βουλευτές, έθεσαν το ζήτημα των κ. Θεοχαρόπουλου και Καλπάκη των οποίων ανακοινώθηκε αντικατάσταση χωρίς να ενημερωθούν, με τον Στ. Κασσελάκη να ζητεί συγγνώμη για τον χειρισμό που έγινε.