Πυρετώδεις οι προετοιμασίες της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο ενόψει των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Πέμπτη 21 Μαρτίου –με την ομιλία του πρώην υπουργού και βουλευτή Αθηνών Τάκη Θεοδωρικάκου για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και την επιστολική ψήφο–, και ολοκληρώνονται την Κυριακή 7 Απριλίου με την καθιερωμένη παρέλαση στην οδό Ντάνφορθ.

Η έπαρση της ελληνικής σημαίας στο δημαρχείο της καναδικής πόλης θα γίνει στις 22 Μαρτίου.

Η χοροεσπερίδα που περιμένει με ανυπομονησία, κάθε χρόνο, κυρίως η ελληνική νεολαία, έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Μαρτίου.

Φέτος λόγω των έργων αναδιαμόρφωσης στην πλατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη διασταύρωση των οδών Ντάνφορθ και Λόγκαν, δεν θα πραγματοποιηθεί η τελετή κατάθεσης στεφάνων.

Παρασκευή 22 Μαρτίου

  • 11:00 Έπαρση ελληνικής σημαίας στο δημαρχείο του Τορόντο.

Σάββατο 23 Μαρτίου

Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας.

  • 19:00 Χοροεσπερίδα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821, στο Crystal Fountain Event Venue. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα είναι η ορχήστρα Παρέα και τα χορευτικά συγκροτήματα της Κοινότητας.

Κυριακή 24 Μαρτίου

  • 18:00-20:00 Πανηγυρικός Εσπερινός για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας.

Δευτέρα 25 Μαρτίου

  • 08:30-11:30 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και πανηγυρική δοξολογία για την εθνική επέτειο στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας.

Κυριακή 7 Απριλίου

  • 13:30 Παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην οδό Ντάνφορθ.

pontosnews