Αυξάνεται αδιάκοπα ο αριθμός των νεκρών που έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην πολιτεία του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, φτάνοντας τους 44, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις σε παράκτιες περιοχές στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Περίπου 2.500 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και πολλοί εξ αυτών έχουν μείνει άστεγοι, αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση.

Η πόλη Σάο Σεμπαστιάο αριθμεί τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων (43), σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση.

The governor of #SaoPaulo state declared an emergency in five coastal towns as massive rainfall unleashed #flooding and #landslides in coastal areas of #Brazil’s southeast killing 44 people.https://t.co/FH5dbKdvnZ

— TVP World (@TVPWorld_com) February 21, 2023

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα πέταξε τη Δευτέρα με ελικόπτερο πάνω από το Σάο Σεμπαστιάο, συνοδευόμενος από υπουργούς του, προκειμένου να διαπιστώσει την έκταση της καταστροφής. Ο Λούλα δεσμεύτηκε πως θα ανοικοδομηθεί η πόλη των περίπου 91.000 κατοίκων, επισημαίνοντας ότι οι νέες κατοικίες θα κατασκευαστούν σε ασφαλή σημεία.