Σύμφωνα και με την νέα δημοσκόπηση της ΜRB, η ΝΔ διατηρεί ένα “ψαλιδισμενο” προβάδισμα, το πλέον καινοφανες όμως για συντεταγμενη δημοκρατική χώρα, αφορά το ερώτημα που τίθεται εάν πρέπει να απαγορευτεί το κόμμα Κασιδιαρη , ως πρόσχημα μιας ειλημμενης απόφασης για νομοθετική ρυθμιση….Απίθανα πράγματα η νομιμότητα να κρίνεται σε δημοσκοπήσεις..

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να παραμένει πρώτο στις προτιμήσεις των πολιτών στην πρόθεση ψήφου, ενώ «μάχη» για την είσοδο στη Βουλή αναμένεται να δώσουν κόμματα όπως το Μέρα25 και οι «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, αν επιτραπεί η συμμετοχή του στις επερχόμενες εκλογές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου με την αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 26,3% με τη μεταξύ τους διαφορά να διαμορφώνεται στις 6,4 μονάδες. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,4% και το ΚΚΕ με 5,4%. Η Ελληνική Λύση είναι το επόμενο κόμμα με 4,8% ενώ το Μέρα25 συγκεντρώνει 3,1% και το κόμμα «Έλληνες» 2,7%.

Σε ερώτηση για το αν πρέπει να επιτραπεί η κάθοδος στις εκλογές στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, το 63% συμφωνεί με την τροπολογία για την απαγόρευση, ενώ το 26,3% διαφωνεί.