Έρευνα για την ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων 5G  (RF)  δείχνει ότι μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη και πιθανώς να οδηγήσει σε άνοια και νόσο του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με εννέα ανεξάρτητους ειδικούς στον τομέα της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων.

(Άρθρο της Suzanne Burdick, Ph.D. αναδημοσίευση από το ChildrensHealthDefense.org )

Σε ένα  άρθρο με κριτές  που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Annals of Clinical and Medical Case Reports, οι ειδικοί κάλεσαν τις αρχές να ακούσουν τις φωνές της επιστημονικής κοινότητας της RF θεσπίζοντας ένα «αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο» για την ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων και σταματώντας την εξάπλωση τεχνολογιών 5G — συμπεριλαμβανομένων  των έξυπνων μετρητών  και  των πύργων κινητής τηλεφωνίας 5G  — έως ότου μια ομάδα «καταρτισμένων επιστημόνων ανεξάρτητων από τη βιομηχανία» εξετάσει τους κινδύνους της τεχνολογίας.

«Η κατάσταση είναι παράλογη», δήλωσε η Mona Nilsson, διευθύνουσα σύμβουλος του  Σουηδικού Ιδρύματος Ακτινοπροστασίας  και επικεφαλής συγγραφέας του άρθρου.

Αν και οι δύο πρώτες μελέτες που δημοσιεύθηκαν ποτέ για τις επιπτώσεις του 5G σε ανθρώπους και ζώα ανέφεραν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, οι κυβερνητικές αρχές και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών συνεχίζουν να τοποθετούν πύργους κινητής τηλεφωνίας 5G και έξυπνους μετρητές πάνω και γύρω από τα σπίτια των ανθρώπων, είπε ο Nilsson στο The  Defender .

Ο Δρ Λέναρτ Χάρντελ, κορυφαίος επιστήμονας για τους κινδύνους καρκίνου από την ακτινοβολία και συν-συγγραφέας του άρθρου, είπε στον Defender: «Νομίζω ότι είναι καιρός να κάνουμε μια ηθική συζήτηση».

«Τι είδους κοινωνία πρέπει να έχουμε;» ρώτησε ο Hardell, ογκολόγος και επιδημιολόγος στο  Ίδρυμα Έρευνας Περιβάλλοντος και Καρκίνου,  ο οποίος έχει συγγράψει περισσότερες από 100 εργασίες για τη μη ιονίζουσα ακτινοβολία.

«Είναι δυνατόν η κυβέρνηση να εκθέτει τους ανθρώπους σε επικίνδυνη ρύπανση στα σπίτια τους και εσείς να μην μπορείτε να ξεφύγετε;» ρώτησε.

Από ηθική άποψη, αυτή είναι μια πολύ προβληματική κοινωνική κατάσταση, είπε ο Χάρντελ.Τόση πολλή έρευνα και «ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα»

Οι Hardell, Nilsson και οι συν-συγγραφείς τους είναι ηγέτες ανεξάρτητων οργανώσεων στη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία και τη Φινλανδία που επικεντρώνονται στην ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων.

Είπαν ότι η  πρώτη μελέτη για τα αποτελέσματα του 5G  έδειξε ότι οι άνθρωποι εμφάνισαν μια πληθώρα συμπτωμάτων – όπως σοβαρές διαταραχές ύπνου, ζάλη, δερματικά προβλήματα, προβλήματα συγκέντρωσης, εμβοές, μειωμένη βραχυπρόθεσμη μνήμη, σύγχυση, κόπωση, τάση για κατάθλιψη, συμπτώματα καρδιάς και πνευμόνων και αίσθημα παλμών — μέρες μετά την εγκατάσταση ενός πύργου κινητής τηλεφωνίας 5G πάνω από τα διαμερίσματά τους.

Η  δεύτερη μελέτη 5G  έδειξε ότι οι αρουραίοι που εκτέθηκαν σε 5G είχαν αυξημένη συχνότητα βλάβης στους νευρώνες και αυξημένο οξειδωτικό στρες στον εγκέφαλο.

Αυτά τα αποτελέσματα θα μπορούσαν τελικά να οδηγήσουν σε  εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου , όπως η άνοια,  το Αλτσχάιμερ  και άλλες νευρολογικές ασθένειες, είπαν οι συγγραφείς.

Ο Nilsson είπε ότι υπάρχουν πολλές προηγούμενες μελέτες που δείχνουν επιβλαβείς  επιπτώσεις από την ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων  στον  εγκέφαλο  και  το νευρικό σύστημα .

Σύμφωνα με μια συλλογή από τον  Henry Lai, Ph.D. , ομότιμος καθηγητής βιομηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, 244 μελέτες μεταξύ 2007 και 2022 έδειξαν  αρνητικές νευρολογικές επιπτώσεις  από την ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων, είπε ο Nilsson.

“Έχουμε τόση πολλή έρευνα και έχουμε τόσους πολλούς επιστήμονες που υψώνουν τις φωνές τους όλο και πιο δυνατά – και ακόμα δεν συμβαίνει τίποτα επειδή τα ιδρύματα που έχουν επηρεάσει τις αρχές … αιχμαλωτίζονται από τη βιομηχανία”, είπε ο Nilsson.

Hardell και  Rainer Nyberg, Ph.D. , ομότιμος καθηγητής σπουδών εκπαίδευσης και πρόνοιας στο  Πανεπιστήμιο Åbo Akademi  στη Φινλανδία και συν-συγγραφέας του άρθρου, κυκλοφόρησε το 2017 το  5G Appeal , το οποίο ζητά από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να σταματήσουν την ανάπτυξη του 5G λόγω του κινδύνου σοβαρών συνεπειών για την ανθρώπινη υγεία μέχρι τους κινδύνους έχουν ερευνηθεί από επιστήμονες χωρίς δεσμούς με τη βιομηχανία.

Από τις 10 Ιανουαρίου, 430 γιατροί και επιστήμονες από όλο τον κόσμο υπέγραψαν την Έκκληση 5G.

Παρά τα συσσωρευμένα επιστημονικά στοιχεία για επιβλαβείς επιπτώσεις, οι αρχές «συνεχίζουν να αγνοούν τα αυξανόμενα στοιχεία για ξεκάθαρους κινδύνους», ανέφεραν οι συγγραφείς στο άρθρο τους.

Οι ρυθμιστικές αρχές ισχυρίζονται ότι οι τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές είναι επαρκείς για την προστασία των ανθρώπων από βλάβες. Αλλά βασίζονται σε μια «περιορισμένη ομάδα ειδικών» – που δεν είναι αντιπροσωπευτικοί της επιστημονικής κοινότητας γενικά – για να υποστηρίξουν τη θέση τους, σύμφωνα με τους συγγραφείς.

Επιπλέον, η πλειοψηφία αυτών των ειδικών έχει «δεσμούς με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών», ανέφεραν οι συγγραφείς.

Τι χρειάζεται για να διορθωθεί το πρόβλημα;

Οι συγγραφείς είπαν ότι απαιτείται επειγόντως μια νέα επιτροπή αποτελούμενη από ειδικευμένους επιστήμονες, ανεξάρτητους από τον κλάδο, για μια ορθή επιστημονική αξιολόγηση του 5G.

Μέχρι τότε, «η διάθεση του 5G πρέπει να σταματήσει», είπαν.

Η διάδοση του 5G αποτελεί «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Δεδομένου ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων 5G είναι πολύ πάνω από τα επίπεδα που είναι γνωστό ότι είναι  επιβλαβή για την ανθρώπινη ζωή  και  την άγρια ζωή , ο συγγραφέας θεώρησε ότι είναι «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η επιβολή αυτής της επιβλαβούς ακτινοβολίας στους ανθρώπους στα σπίτια τους χωρίς την ενημερωμένη συγκατάθεσή τους».

«Πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων [που είναι] συνέπεια της διαφθοράς της επιστήμης και των ειδικών που έχουν το ρόλο … της αξιολόγησης της επιστήμης», είπε ο Nilsson.

Ο Χάρντελ είπε ότι ήταν απαισιόδοξος ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα λάβουν υπόψη τις συμβουλές που προσφέρουν ο ίδιος και οι συνεργάτες του στο τελευταίο τους άρθρο.

«Η βιομηχανία και οι πολιτικοί… αποφάσισαν, «Κανένα πρόβλημα, οπότε ας συνεχίσουμε», είπε.

Ωστόσο, ο Hardell είπε ότι το άρθρο – και η Έκκληση 5G – είναι σημαντικά ιστορικά έγγραφα που δείχνουν ότι οι επιστήμονες προειδοποίησαν για τις επιπτώσεις του 5G στην υγεία.

Επιπλέον, είπε, είναι σημαντικό οι επιστήμονες να συνεχίσουν να γράφουν για το θέμα – γιατί πώς μπορούν να κάνουν διαφορετικά, ως ηθικά ανθρώπινα όντα;

Οι  αναφορές περιστατικών  που δημοσιεύθηκαν από τους Hardell και Nilsson σχετικά με τις επιπτώσεις του 5G έδειξαν ότι οι άνθρωποι έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να ανακουφιστούν από τα συμπτώματά τους, τόνισε ο Hardell.

«Έχουμε πραγματικά έναν περιβαλλοντικό ρύπο τόσο ισχυρό ή επικίνδυνο που οι άνθρωποι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους; Δηλαδή, πώς μπορούμε να το ανεχτούμε;» ρώτησε.

Ο Χάρντελ είπε ότι ανησυχούσε ιδιαίτερα για εκείνους που είναι φτωχοί.

Τα άτομα που εμφανίζονται στις αναφορές περιπτώσεων είχαν τα μέσα να μετεγκατασταθούν για χάρη της υγείας τους, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν τους οικονομικούς πόρους για να το κάνουν αυτό, είπε.

Διαβάστε περισσότερα στο:  ChildrensHealthDefense.org

evaggelatos.com